Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millî kayıp 1 milyar TL'yi buluyor

Düzenleyen:
Millî kayıp 1 milyar TL'yi buluyor

SPOR Haberleri

Millî Takım, Dünya Kupası yolunda havlu atınca ekonomi de büyük gol yiyecek. Başta TV satışları, kafe ve restoranlar, turizmden perakendeye kadar birçok sektörde ekonomik kaybın milyar lirayı bulacağı hesaplanıyor

Türkiye, Dünya Kupası yolundaki 'Tamam mı, devam mı' maçında İzlanda'ya 3-0 yenilince, ekonomi de 3 alanda birden gol yedi. Millî Takım'ın şampiyonaya havlu atması başta TV üreticileri ve perakendeciler olmak üzere, kafe ve restoran sektörü ile turizm acenteleri ve hava yolu şirketlerini de ekonomik anlamda yasa boğdu. Uzmanlar, bu sektörlere sponsorluklar, reklamlar ve diğer sektörlerde yapılacak harcamaların da eklenmesi halinde ekonomi milyar liralık bir hareketlenmeden olacağını hesaplıyor.

TV SATIŞLARI % 15-20 ARTIYOR

Bu tip büyük organizasyonlarda TV satışlarında yüzde 20 civarında artışlar yaşandığını belirten TV sektörü temsilcileri, Milli Takım'ın turnuvaya katılamamasının sektörde bu satış artışının da yaşanmasını engelleyeceğini belirtiyor. Yine kafe ve restoranların maç günü cirolarında, normal günlere göre 5-6 kat artışlar yaşanıyordu. Turizm acenteleri ve havayolu şirketleri de maç organizasyonları ile önemli gelirler elde ediyorlardı. Bilindiği gibi, Türk Millî Takımı'nın 8 yıl aradan sonra geçen yaz Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılması ekonomide ciddi hareket oluşturmuştu. O dönemde TV satışları ortalama yüzde 15-25 arasında artmış, restoran ve kafe gibi toplu maç izlenen yerler dolup taşmıştı. Kuruyemiş sektöründe satışlar yüzde 20 yükselmişti..

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...