İran'dan ABD'ye çok sert cevap: DEAŞ'la ABD'yi bir tutarız!

Düzenleyen:
İran'dan ABD'ye çok sert cevap: DEAŞ'la ABD'yi bir tutarız!

DÜNYA Haberleri

ABD'nin İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü listesine alacağı söylentilerinin ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Muhammed Ali Caferi'den sert bir açıklama geldi: ABD ordusunun DEAŞ terör örgütüyle bir tutarız


Son dönemde ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la varılan nükleer anlaşmayı iptal etmesi konusu üzerinden gerilen Washington ve Tahran hattı ışığında İran'dan, ABD'ye sert bir çıkış geldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD'nin İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü listesine alması halinde ABD ordusunun DAEŞ terör örgütüyle eş değer tutacağını söyledi.

Caferi, ABD'nin İran'a baskı uygulayarak bölgesel konuları müzakere etmeyi düşünmemesi gerektiğini söyledi.

"ABD yönetiminin bu yasayı uygularsa İran bunu Washington'un tek taraflı olarak nükleer anlaşmadan çekilmesi olarak görecek." diyen komutan Caferi, yasanın uygulanması durumunda ABD´nin askeri üstlerinin İran sınırlarından 2 bin kilometre (İran füze menzili) uzakta olmak zorunda olduğunu da kaydetti.

İran´a yeni yaptırımlar uygulanırsa iki ülkenin etkileşim şansının sonsuza kadar kaybolacağını vurgulayan Caferi, eğer böyle olursa "ABD ile diyaloğun, problem çözmek yada etkileşim amacı dışında bir baskı aracı olarak kullanıldığından emin olacaktır" dedi.

Trump'ın tutumunu "aptalca" olarak niteleyen komutan Caferi, "Amerikalılar, İran İslam Cumhuriyeti'nin, Trump yönetiminin aptal davranışını konvansiyonel füze, bölgesel ve savunma programlarında bir sıçrama fırsatı olarak kullanacağını bilmelidir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, 2015'te dönemin ABD Başkanı Barack Obama döneminde İran'la imzalanan nükleer anlaşmayı iptal etmeye hazırlandığı ileri sürülmüş, Trump'ın muhtemelen 12 Ekim'de Ortadoğu üzerine bir konuşma yapacağı ve burada daha kapsamlı bir İran planını ilan edebileceği iddia edilmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmayı bozabileceğine ilişkin açıklamalarına tepki göstermiş, ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmayı bozma ihtimaline karşı, "Dünya'ya 10 Trump da gelse bunlar geri alınamaz" ifadelerini kullanmıştı.

.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...