A Millî Takım'da gençlerin önü açılacak

Düzenleyen:
A Millî Takım'da gençlerin önü açılacak

SPOR Haberleri

Dünya Kupası elemelerindeki hüsran, tecrübeli isimlerin millî formaya vedasını gündeme getirdi

A Millî Takımımızın 2018 Dünya Kupası vizesi alamaması eleştiri oklarının Mircea Lucescu ve öğrencilerine çevrilmesine sebep olurken, ay-yıldızlı forma için jenerasyon değişikliği de kapıda görünüyor. Türkiye’nin 2002 Dünya Kupası’nın ardından Şenol Güneş’in başarılı olamadığı ve faturasını 2004 Avrupa Şampiyonası öncesinde baraj maçlarında Letonya’ya elenerek ödediği jenerasyon değişiminin artık keskin bir şekilde gerçekleşmesi beklenirken, Arda Turan, Caner Erkin, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal gibi isimlerin de oluşacak genç kadronun dışında kalması bekleniyor. Millî Takım’daki yeni dönemin temel taşlarını olması beklenen Çağlar Söyüncü, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder ve Enes Ünal’ın yurt dışında sergiledikleri futbol, gelecek adına umutlarımızı artırırken, yabancı sınırından yakınan Lucescu’nun elindeki oyuncu havuzu da hiç de yabana atılır gibi değil.
> Yeni isimler yeni umutlar
2020 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası için kadroyu gençleştirmesi beklenen Millî Takım’da bu hamle aslında bir tercih değil mecburiyet olacak. Zira takımın bugünkü haliyle ön planda olan isimleri 2022’de 34-35 yaş aralığında olacak. Kaptan Arda Turan, kariyerinin ilk Dünya Kupası’na Katar’da katılması halinde turnuvaya girdiğinde 35, Burak Yılmaz ise 37 yaşında olacak. Yeni dönemde gençleşecek Millî Takım’ın ileri ucunda görev yapması beklenen Enes Ünal ise 2022 Dünya Kupası’nda 25 yaşında kariyerinin en olgun dönemini yaşayan bir forvet olarak karşımıza çıkacak. Yurt dışında forma giyen genç yıldızların yanı sıra Süper Lig’de de Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Ozan Tufan’ın performansları dikkat çekerken, Anadolu takımlarında forma giyen Emre Akbaba ve Deniz Türüç de sergiledikleri futbolla millî formaya göz kırpıyor.      > Uğur Aktan

GENÇLİK HAVUZU

Oyuncu                   Yaş
Berke Özer (K) 17
Kaan Ayhan (D) 22
Ahmet Çalık (D) 23
Serdar Aziz (D) 27
Çağlar Söyüncü (D) 21
Okay Yokuşlu (O) 23
Yusuf Yazıcı (O) 20
Abdülkadir Ömür (O) 18
Ozan Tufan (O) 22
H. Çalhanoğlu (O) 23
O. Özyakup (O) 25
Gökhan Töre (O) 25
Yusuf Erdoğan (O) 25
Aytaç Kara (O) 24
H. Ali Adıgüzel (O) 17
Tolga Ciğerci (O) 25
Cengiz Ünder (O) 20
Emre Mor (O) 20
Ömer A. Şahiner (O) 25
Yunus Mallı (O) 25
Deniz Türüç (O) 24
Kerim Frei (O) 24
Emre Akbaba (O) 25
İrfan C. Kahveci (O) 22
Enes Ünal (F) 20
Kenan Karaman (F) 23
Cenk Tosun (F) 26
K. Kanatsızkuş (F) 20
 
2022’DE OLMAYACAKLAR

X Volkan Babacan 
X Cenk Gönen
X Serkan Kırıntılı
X Şener Özbayraklı
X İsmail Köybaşı
X Ömer Toprak
X Caner Erkin
X Gökhan Gönül
X Sabri Sarıoğlu
X Mehmet Topal
X Arda Turan
X Selçuk İnan
X Emre Belözoğlu
X Nuri Şahin
X Burak Yılmaz
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...