İHA, Erdek Mayın Filosu Komutanlığına girdi

Düzenleyen:
İHA, Erdek Mayın Filosu Komutanlığına girdi

YAŞAM Haberleri

Türkiye karasularında başarıyla görev yapan mayın avlama gemileri NATO’da da parmakla gösteriliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Erdek Mayın Filosu Komutanlığı, Türkiye karasularında ve uluslararası tatbikatlarda başarılı işlere imza atıyor. 1999 yılında meydana gelen depremin ardından Gölcük’ten Balıkesir Erdek’e taşınan Mayın Filosu Komutanlığı, 5 adet Engin sınıf, 6 adet Aydın sınıf olmak üzere bünyesinde 11 mayın avlama gemisi bulunduruyor. Deneyimli personeller tarafından kullanılan gemiler, dayanıklı ve modern yapısı ile de dikkat çekiyor. TCG Anamur Komutanı Deniz Binbaşı Bülent Karagöz “Donanmamızda bulunan Aydın sınıfı mayın avlama gemilerimiz dünya mayın avlama gemileri arasında en son teknolojiye sahip. Bu gemilerin inşasında manyetik sensörlü mayınlar tarafından tespit edilmeyi zorlaştırması ve riski düşürmesi maksadıyla, NON- manyetik çelik kullanılmıştır. Sadece bu özelliği nedeniyle bile donanmamızdakiler metrekaresi en pahalı gemilerdir” dedi. Derinlerde bulunan mayınları uzaktan kumandalı sualtı cihazları ile tespit ettiklerini anlatan Karagöz “Yine aynı cihazlar tarafından patlayıcı şarj bırakılarak ve gemiden uzaktan kumanda ile patlatılarak mayınlar imha edilmektedir. Bu gemilerde görev yapan mayın harbi dalgıcı özel ihtisaslı personel tarafından mayının teşhisi, imhası, etkisiz hâle getirilmesi, taşınarak mevkiinin değiştirilmesi gibi faaliyetleri icra edilmektedir” diye konuştu. 

İHA, Erdek Mayın Filosu Komutanlığına girdi

300 METRE DERİNLİĞE KADAR
TCG Anamur Komutanı Deniz Binbaşı Bülent Karagöz: Gemilerimiz, belirli derinliklerde oluşabilen sıcaklık tabakaları nedeniyle tespit edilemeyen mayınları değişebilir derinlik sonarlar sayesinde bulabiliyor. 300 metre derinliğe kadar mayınlar uzaktan kumandalı su altı cihazları vasıtası ile teşhis edilebiliyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...