Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mursi destekçileri, bu akşam da kanlı saldırı bekliyor

Mursi destekçileri, bu akşam da kanlı saldırı bekliyor

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin sözcüsü Alaa Mustafa, dün akşam 30 kişinin öldüğü kanlı saldırıların bu akşam da beklendiği uyarısında bulundu.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsü Alaa Mustafa, Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı'yı konuştu. Alaa Mustafa dün akşam 30 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıların bu akşam da beklendiği uyarısında bulundu. Alaa Mustafa, bugün Kahire'de geniş katılımlı destek gösterilerinin devam ettiğini söyleyerek,"Kahire, İskenderiye, Sina ve Süveyş'te yeni saldırılar olabilir, bunu bekliyoruz" dedi. Mursi'nin sözcüsü dün gece yaşananlarla ilgili olarak "asker ve polis bizi yalnız bıraktı, onlar çekildikten sonra Kahire ve İskenderiye'deki meydanlara silahlı çeteler saldırdı ve askerle polis göstericileri korumadı" diyerek ordu ile emniyetin katliama davetiye çıkardığını söyledi. Bugün El Ariş kentinde Hristiyan bir din adamının öldürüldüğüne dikkat çeken Mursi'nin sözcüsü, "o saldırıyı kim yaptı bilmiyoruz ama Müslüman Kardeşler taraftarları, Mursi'ye destek verenlerin hiçbiri silah taşımıyor, silah kullanmıyor, o saldırıyı yapanlar polis ve asker değilse çetelerdir" dedi. Alaa Mustafa ayrıca Rabia Adevviye Meydanındaki kalabalığın sadece Müslüman Kardeşler üyelerinden ibaret olmadığını söyleyerek, "Müslümanlar da var, hristiyanlar da, halkın diğer kesimleri de var" dedi.
Özellikle Kıpti Hristiyanların darbe sürecinin ardından Mursi saflarına geçtiğini söyleyen Alaa Mustafa, "hristiyanlar şu an bizim yanımızda, bizimle beraber, demokrasiye vurulan darbeyi kınıyorlar, darbe değil demokrasi istiyorlar" dedi.
Alaa Mustafa, İhvan'ın mürişidi Muhammed Bedii'nin yeniden tutuklanmadığını ve şu an serbest olduğunu söylerken, Müslüman Kardeşler örgütünün bir numaralı siyasi ismi Hayrat Şatır'ın ise tutuklu olduğunu belirtti.
Mursi'nin sözcüsü Muhammed Mursi'nin halen Kahire'de Savunma Bakanlığı yakınlarındaki bir noktada tutulduğunu ve Cumhuriyet Muhafızları tarafından alıkonulduğunu söyledi.
Alaa Mustafa, Mursi serbest bırakılıp, görevine dönene kadar barışçıl gösterilerin devam edeceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...