HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda ikinci gözaltı kararı

Düzenleyen:
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda ikinci gözaltı kararı
ABD İstanbul Başkonsoloğu, Vize Krizi Haberleri, Türkiye Abd Son Dakika Haberi, Haber

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin ifadesi için savcılığa davet edildiğini, bu kişinin eşi ve çocuğunun ise Amasya'da gözaltına alındığını bildirdi.

ABD Konsolosluğu çalışanı bir kişinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklanan konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un ifadesi doğrultusunda iki kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şüpheliler S.C ve K.İ.C'nin Amasya'da gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, eşi ve çocuğu gözaltına alınan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin ise ifadesinin alınması için savcılığa davet edildiği kaydedildi. N.M.C'nin herhangi bir "diplomatik bağışıklığı" bulunmadığı ifadesi de açıklamada yer aldı. 

BİR KONSOLOSLUK ÇALIŞANI TUTUKLANMIŞTI

ABD İstanbul Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz, FETÖ soruşturması kapsamında 25 Eylül'de gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. ABD'nin tepki gösterdiği olay sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Topuz için "ABD Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsuler bağışıklık sahibi de değildir" bilgisi verilmişti.

VİZE RESTLEŞMESİ

ABD, büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Türkiye'de bu karara misilleme olarak ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...