Mursi'yi düşürmek için golf kulübünde toplanmışlar

/ Kaynak: OZEL
Mursi'yi düşürmek için golf kulübünde toplanmışlar

DÜNYA Haberleri  / OZEL

Mübarek'in yabancılara verdiği petrol ve gaz imtiyazları kanunu Mursi tarafından yeniden ele alınınca Batılı petrol şirketleri harekete geçti.

Mısır'da 30 yıl diktatörlük yapan Hüsnü Mübarek'in yabancılara verdiği petrol ve gaz imtiyazları kanunu Mursi tarafından yeniden ele alınınca Batılı petrol şirketleri harekete geçti. İddiaya göre, bir golf kulübünde toplanan petrolcüler, burada Mısır'ın geleceğini tartıştı. Yabancı imtiyazların dondurulması talebiyle Mısır mahkemesine açılan dava ise bugün görülecekti fakat darbe gerçekleşti. Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Sisi'nin Mursi'yi devirme planını 8 ay önceden hazırladığı ortaya çıktı. Mısır'daki darbenin ardından çatışmalar şiddetlenirken dünyanını gözünün çevrildiği isim Genelkurmay Başkanı El Sisi oldu. Sisi'ye ilişkin ortaya atılan iki iddia ise çok çarpıcı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Eş Şuruk'un haberine göre, geçen yıl göreve geldikten bir ay sonra Mübarek'in en yakın adamlarından birisi olan Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Hüseyin Tantavi'yi görevden alarak emekli eden Mursi, yerine kendisine darbe yapan Abdul Fettah El Sisi'yi atamıştı. İlk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi daha sonra askerin yetkilerini kısıtlamış, geçen aralık ayında çıkardığı bir kararnameyle kendi yetkilerini genişletmişti. Gazete, ordunun o dönem, yani 8 ay önce darbe planı yaptığını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...