Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vize krizi açıklaması: Üzüntü duyduk

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vize krizi açıklaması: Üzüntü duyduk

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna'da mevkidaşı ile bir araya geldi. ABD ile vize krizinin ardından ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''ABD'nin kararı üzüntü verici, Bakanımız bana bu konuyu ilettiği anda kendisine Türkiye bir hukuk devletidir. Biz bir kabile devleti değiliz, onların açıkladığı metin neyse mütekabiliyet esasına dayanarak aynı metinle anında cevap verelim. Süreç bundan ibarettir.' dedi. Erdoğan, ayrıca Yunus Emre Kültür Merkezinin Ukrayna'da açılacağının müjdesini verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

VİZE KRİZİ: KARAR ÜZÜNTÜ VERİCİ

Erdoğan, ABD ile vize restleşmesiyle ilgili olarak 'ABD'nin kararı üzüntü verici, Bakanımız bana bu konuyu ilettiği anda kendisine Türkiye bir hukuk devletidir. Biz bir kabile devleti değiliz, onların açıkladığı metin neyse mütekabiliyet esasına dayanarak aynı metinle anında cevap verelim. Süreç bundan ibarettir.' dedi...

'UKRAYNA KİLİT ÜLKE'

İki yıl aradan sonra Ukrayna'yı tekrar ziyaret etmekten dolayı büyük memnuniyet duydum. Değerli dostum Poroşenko'ya bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ukrayna ile ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Ukranya bölgemizin istikrar ve güvenlik konusunda kilit ülkelerden biridir. İkili ilişkilerimize hep stratejik vizyonla yaklaştık.

KİMLİKLE SEYAHAT

2012'de yürürlüğe giren vize muhafiyeti anlaşmasının ardından kimlikle seyahat uygulamasını başlattık. Bugün yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele alma imkanı bulduk.

'BURADAN MÜJDE VERİYORUM'

Buradan milletimize müjde veriyorum. Ukrayna'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açıyoruz. Bundan dolay dostum Poroşenko'ta teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vize krizi açıklaması: Üzüntü duyduk

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...