Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kırım' açıklaması: Tanımayacağız!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kırım' açıklaması: Tanımayacağız!

GÜNDEM Haberleri

Ukrayna'da mevkidaşı Poroşenko ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Daha 2003 yılında Ukrayna'yı öncelikli ülkelerden değerlendirdik. Karadeniz havzası dâhil olmak üzere uluslararası ve bölgesel konuları ele aldık. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadık ve tanımyacağız.'' dedi.

2 yıl sonra Ukrayna'yı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şahsıma ve ekibime değerli dostum Poroşenko'nun gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Stratejik ortağımız Ukrayna ile ilişkilerimiz her geçen gün artıyor. Ukrayna bölgemizin güvenlik ve istikrar konusunda kilit ülkelerinden biridir. Bu nedenle ikili ilişkilerimize hep stratejik bir vizyonla yaklaştık. Daha 2003 yılında Ukrayna'yı öncelikli ülkelerden değerlendirdik. Karadeniz havzası dahil olmak üzere uluslararası ve bölgesel konuları ele aldık. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadık ve tanımayacağız. Ukrayna'nın Kırım Tatarlarına verdiği destekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Kırım'daki yasa dışı durumun aşılması diplomatik adımların önemine inanıyoruz. Ukrayna ile eş güdüm içerisinde hareket edeceğiz. Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların sona ermesi en büyük dileğimizdir. Minsk sürecini destekliyoruz. Ukrayna halkı kendi akrarlarını kendisi veren bir ülkede yaşama arzusunu ortaya koymuştur. 2015 yılında ikili ticaretimizi 2023 itibariyle yüksek bir seviyeye çıkarma kararı aldık.'' dedi.

Poroşenko'nun açıklamalarından satır başları:

Bu senenin son 6 ayında Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret yüzde 20 oranında arttı. Savunma sanayi, havacılık ve uzay sanayi alanında işbirliğimiz gittikçe artmaktadır. Bugün imzalanan anlaşmalar ileride bu alanlardaki işbirliğine daha da katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bugün özellikle enerji alanında görüşmeler yaptık. Devletimiz Türkiye'deki nükleer enerji alanında katkıda bulunma açısından önemli tecrübelere sahiptir. Bu sene insani ve kültürel alanda işbirliğimiz pekiştirdik. Daha önce vardığımız bir anlaşma hayata geçirildi. Sadece ikli ülke arasında kimlikle giriş çıkış yapılabiliyor. Bunun sonucunda insani ilişkiler daha da artıyor. Bu alanda ilişkilerimizi daha da geliştirmeye hazırız. Hedefimiz stratejik işbirliğimizin güçlendirilmesidir. Önemli bir nokta başkentlerimiz arasında özel bir hat bir kaç gün önce tesis edilmiştir.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...