Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Film için iki ay hazırlık yaptı!

Düzenleyen:
Film için iki ay hazırlık yaptı!

MAGAZİN Haberleri

‘Babam’ filminde zihinsel engelli “Arif” karakterini canlandıran Berker Güven “Rolüme hazırlanmak için zihinsel engellilerle günde 8-10 saat olmak üzere bir hafta geçirdim” dedi

Çekimleri Çanakkale Gelibolu’da 6 haftada gerçekleştirilen ‘Babam’ isimli filmde, bir baba ve zihinsel engelli oğlunun duygusal ve dram dolu hikayesi farklı bir dille anlatılıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Çetin Tekindor, Berker Güven ve Melisa Şenolsun’un yanı sıra Erkan Kolçak Köstendil, Cezmi Baskın, Seray Gözler, Ali İhsan Varol, Ali Düşenkalkar, Güner Özkul, Yasemen Büyükağaoğlu, Cansu Fırıncı ve Ebru Şahin yer alıyor. Filmde zihinsel engelli “Arif” karakterini canlandıran Berker Güven, hazırlık sürecini şöyle anlattı: “Arif, zor bir karakterdi. Üstesinden geldiğime inanıyorum. Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nda günde 8-10 saat olmak üzere bir hafta geçirdim. Zihinsel engelli bireylerle orada yemek yedik, sohbet ettik, beraber derslere girdik, aktiviteler yaptık. Arkadaş olduk, yeri geldi öğretmen olduk. Ben de oraya öğrenci olarak gittim ve aslında bir sürü şey öğrendim. Karakteri çalışırken de bana çok faydası oldu. Onun dışında da rol için uzun, kapsamlı yaklaşık 2 ay kadar çalışma yaptım...” Filmin başrol oyuncularından Melisa Şenolsun da ilk defa bir sinema filminde rol aldığını dile getirerek, Çetin Tekindor gibi bir usta oyuncuyla birlikte çalışmanın zor oldunu söyledi. Şenolsun, fillmde “Feride” karakterine ilişkin ise “Feride çok naif, güçlü durmaya çalışan ama içinde çok büyük kırgınlıkları olan bir kız. Aslında bir iyilik perisi ama bunu hiç bilinçli yapmıyor” dedi. 

Yönetmen Nihat Durak: Sıcak bir aile dramı

 

 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Nihat Durak, filmin hikâyesinin 2 yılda demlenerek senaryo haline geldiğini belirtti. Durak, filmi için “Türk sineması bizim burada gerçekleştirdiğimiz bir geleneği yıllar önce başarmış bir sinema. Sıcak, sempatik, aile dramları da yapabilen bir sinema geleneğinden geliyoruz. Çok uzun süredir Türk sinemasının ana akımı, eli ayağı düzgün, cümlesi olan bir hikaye kurmayı unuttu. Seyirci filmde ‘İnsanlar birbirine dokundukları takdirde, o yalnız ruhların arayışlarına çare bulurlar’, bunu görecekler. Bu film aynı zamanda vicdana seslenen bir film” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...