Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Evleri turkuaz ile süsleyecek

Düzenleyen:
Evleri turkuaz  ile süsleyecek

Ekonomi Haberleri

Filli Boya ve Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun hazırladığı ‘’Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası‘’ kitabının tanıtımı İznik’te yapıldı.

Ahmet Münir Eren-İznik
Filli Boya ve Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun hazırladığı ‘’Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası‘’ kitabının tanıtımı İznik’te yapıldı. Kitaptan alınan ilham ile Selçuklu’da, Osmanlı’da ve günümüzde turkuazın 48 tonu Filli Boya renk koleksiyonuna girdi. Türk boya sektöründe bir ilke imza atan şirket, evleri Anadolu toprakları ile bütünleşen turkuaz rengiyle süsleyecek. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu “Turkuaz renginin ulusumuzla olan güçlü bağlarını ve tarihsel dokumuzdaki yerini insanımızla paylaşalım, turkuaz rengine hep birlikte sahip çıkalım istedik. Binlerce yılın olgunlaştırıp bize aktardığı değerlerimizi, geleneklerimizi tüketilmeye terk edemezdik. İnanıyorum ki bu çalışmayla destansı bir tarihe sahip olan Turkuaz rengini herkes daha çok sahiplenecek ve adı Türklerle özdeşleşen Turkuaz, ülkemizde ve dünyada hak ettiği yeri bulacak” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...