Mehmetçik keşifte

Düzenleyen:
Mehmetçik keşifte

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, Özel Kuvvetlere bağlı gözetleme ve keşif timlerinin Suriye’ye girdiğini açıkladı. Sınırda bulunan Oğulpınar Sınır Karakoluna konuşlandırılan tank ve füzelerin namluları da muhtemel tehditlere karşı İdlib’e çevrildi

Haber Merkezi  ANKARA
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Astana görüşmeleri çerçevesinde İdlib’de oluşturulacak olan çatışmasızlık bölgesi için sınırı geçti. 7 Ekim’de Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçleri operasyona yönlendirmesinin ardından TSK’nın önceki gün bölgede keşfe başladığı açıklandı. 30 Aralık 2016’da Suriye’de ilan edilen ateşkesin sürdürülmesi için, Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran garantörlüğünde Astana Süreci’nin başlatıldığını hatırlatan Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden “Ateşkes rejiminin takibi maksadıyla, garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, İdlib bölgesinde icra edeceği harekât kapsamında, gözlem noktaları tesis etmek üzere 8 Ekim 2017 tarihinden itibaren keşif faaliyetlerine başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler” açıklamasında bulundu.
YOL GÜVENLİĞİNİ ÖSO SAĞLADI
TSK’nın açıklamasının ardından bölgede gündüz saatlerinde çekilen görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan konvoy görüntülerinin keşif faaliyetlerine katılan Türk askerlerinin olduğu iddia edildi.  Sivil araçlardan oluşan konvoyun, Suriye sınıra örülen duvarların olduğu bölgeden hareket ederek İdlib bölgesine ulaştığı öğrenildi. Görüntülerde konvoy, İdlib bölgesine giderken, yol kenarındaki ÖSO bağlı birliklerin güvenliği sağladığı görüldü. Sivil konvoyun önünde bulunan başka bir aracın üzerindeki ÖSO bayrağı dikkat çekti.
NAMLULAR İDLİB’E ÇEVRİLDİ
Operasyon öncesinde cuma gününden bu yana sınıra sıfır noktada bulunan Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Karakoluna ise çok sayıda askerî zırhlı araç ve tank sınırda konuşlandı. Tank ve askeri araçların geçiş yapacağı güzergâhta iş makinelerinin yol çalışmaları yaptığı, nakliye kamyonlarının çalıştığı görülürken tank ve füzelerin namluları muhtemel tehditlere karşı İdlib yönüne çevrildi. Öte yandan, terör örgütlerinin hâkimiyetinde bulunan ve önceki gün ÖSO’nun önünü açmak için TSK tarafından top mermileriyle dövülen Kah bölgesinin ise sakin olduğu gözlendi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...