Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kötü bağırsak kalbi etkiliyor

Düzenleyen:
Kötü bağırsak kalbi etkiliyor

SAĞLIK Haberleri

Son yıllarda yapılan pek çok çalışma sonucunda bağırsak florasının obezite, metabolik sendrom, ateroskleroz, hipertansiyon, diyabet, kalp yetersizliği, kronik böbrek hastalığı gibi kardiyovasküler sistemi doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen pek çok hastalıkla ilişkili.

Ziyneti Kocabıyık

Son yıllarda yapılan pek çok çalışma sonucunda bağırsak florasının obezite, metabolik sendrom, ateroskleroz, hipertansiyon, diyabet, kalp yetersizliği, kronik böbrek hastalığı gibi kardiyovasküler sistemi doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen pek çok hastalıkla ilişkili olduğunun ortaya konduğunu söyleyen Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necla Özer “Koroner arter hastalığı olanlarda yapılan bir çalışmada, kalp krizine sebep olma potansiyeline sahip plağı olanların bağırsak florasının sağlıklı kişilerden farklı olduğu gösterildi. Ayrıca kalp yetersizliği olan hastalarda yapılan çalışmada bağırsakta gelişen ödem sonucu vücutta dolaşan toksinlerin artarak kalp yetersizliğinin kötüleşmesine katkıda bulunduğu ortaya çıktı” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...