Ağlattınız bizi

Düzenleyen:
Ağlattınız bizi

SPOR Haberleri

Ay-yıldızlı ekibimiz final maçında İngiltere’yi Ömer Güleryüz ve Osman Çakmak’ın golleriyle devirerek ülkemize büyük mutluluk yaşattı

>Bünyamin Çelik

Futbolda İzlanda şokuyla kaçırdığımız Dünya Kupası finallerinin üzüntüsünü yaşarken teselli yine çim sahalardan geldi. Ülkemizin ev sahipliğinde ve Turkcell’in ana sponsorluğunu yapılan Avrupa Ampute Şampiyonası’nın final karşılaşmasında Türkiye, İngiltere’yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan millîler, 25. dakika Ömer Güleryüz’ün kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda iyi pas yapan ay-yıldızlılar, 50. dakikada Westbrook’un golüne engel olamadı: 1-1. Uzatma dakikalarında baskısını arttıran Türkiye, 50+1. dakikada Osman Çakmak’ın golüyle öne geçti ve sahadan 2-1 galip ayrıldı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde futbolcular, tribünleri dolduran on binler bayram coşkusu yaşadı. Mücadeleyi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fatih Terim, Bilal Erdoğan ve Mustafa Denizli’nin yanı sıra çok sayıda taraftar izledi.Aslan yürekliler

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek maçın ardından, “Aslan parçaları. Motive olmuşlar, Türkiye için mücadele ediyorlar. Birliğimizin çimentosu oldular bu akşam. Nice başarılar diliyorum” açıklaması yaptı. 
Çok mutluyum
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Bunu federasyon organize etti. O sırada çimlerimiz bakımdaydı. Hüsnü ağabey beni aradı ve buna kayıtsız kalmayalım dedi, ben de haklısın dedim ve stadı verme kararı aldık” diye konuştu.
Müthiş maçtı!
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Çok mutluyuz. Hiç kimsenin farkında olmadığı bir başarı. Galiba neyin daha önemli olduğunu karıştırıyoruz. Ben çok heyecanlandım, gerçekten müthişti” dedi.
Ağlattınız bizi
Bir ilki başardılar

Türkiye tarihinde, ilk defa İngilizleri futbolda Ampute Millî Takımıyla yenmeyi başardı. İki ülkenin A millî futbol takımları arasında şu ana kadar 11 müsabaka gerçekleşti. Bu maçlardan 9’unu İngiltere kazanırken 2 maçta ise berabere kaldı. Türkiye adına ise ilk golü Hakan Çalhanoğlu attı. Bu futbol tarihinin ardından Ampute Futbol Millî Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere ile karşılaştı. Milliler mücadeleyi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Futbolcularımızdan Barış Telli, “İnanılmaz mutluyuz. Bu anı unutamayacağız. Destek olanlara teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı. 

Ağlattınız bizi

O bir kahraman
Osman Çakmak... Şırnak’ta komandoydu, mayına bastı ve sol bacağını kaybetti. Yılmadı, direndi, çalıştı ve işte geldiği nokta. Osmanımız dün Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu getiren golü attı. Hepimize büyük gurur yaşatan Osman maçın ardından gözyaşlarına boğulurken izleyicileri de duygulandırdı. Maçın ardından konuşan Osman Çakmak, “Turnuvada hiç golüm yoktu, Allah nasip etti. Beraber mücadele ettik, tekmeye kafa soktuk. Bir şeyi ne kadar çok istersen Allah sana onu verir ya, ben de bu kupayı çok kişiye söz verdim” ifadelerini kullandı.

BAKAN AŞKIN BAK: Muhteşem atmosfer
Takımımıza kupasını veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Yürekten kutluyoruz. 80 milyona harika bir akşam yaşattılar. Tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz, muhteşem bir atmosfer oluşturdular. Cumhurbaşkanı ve Başbakan tebriklerini ilettiler. Ülkelerini sevdiklerini gösterdiler, bu ülke için neler yapabileceklerini gösterdiler” açıklaması yaptı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...