Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erzurum'a üçüncü kez kar yağdı

Düzenleyen:
Erzurum'a üçüncü kez kar yağdı

YAŞAM Haberleri

Erzurum’da, Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken Dağı’nın yüksek kesimlerine mevsimin üçüncü karı yağdı.

Kentte etkili olan sağanak, sis ve soğuk hava, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla Palandöken Dağı’nda yer alan Palandöken Kayak Merkezi pistinin en zirve noktası olarak bilinen Ejder Tepesi, beyaz örtüyle kaplandı. Sis nedeniyle de görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü. 
Ateş yakarak ısınan inşaat işçileri soğuk havayla birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı görüldüğünü belirterek, Erzurum’un artık kış havasına geçtiğini kaydetti. 
"Kentin aşağı kısımlarında sonbahar, yüksek kesimlerinde kış" 
Kentin yüksek kesimlerine yağan karla birlikte Palandöken, Ovit ve Kop’ta kış kendini iyice hissettirirken rakımın daha düşük olduğu noktalarda ise sonbahar havası yaşanıyor. Vatandaşlar yağmurdan ıslanmamak için şemsiyelere sarılırken ağaçlardan düşen sarı yapraklar da doğaya ayrı bir güzellik katıyor. 
Sobaların yanmaya başladığı kentte bazı vatandaşlar ahırlarını da ısıtıyor. Aldığı yeni kuzunun üşümemesi için ahırda soba yakan Selami Yılmaz, "Yükseklere kar yağdı hava iyice soğudu. Ben de ahırımda kuzuların üşümemesi için sobayı sıcak tutuyorum" dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...