Bağdat'tan Barzani yönetimine yeni yaptırım

Düzenleyen:
Bağdat'tan Barzani yönetimine yeni yaptırım

DÜNYA Haberleri

Kuzey Irak'taki tartışmalı referandumla ilgili Bağdat'tan yeni bir hamle geldi. Irak Milli Güvenlik Kurulu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde referandumu gerçekleştirenler hakkında "hukuki işlem" başlatıldığını duyurdu.

Irak Milli Güvenlik Kurulu, Mesud Barzani yönetimindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumunu gerçekleştirenler hakkında hukuki işlem başlatıldığını açıkladı. Başbakan Haydar İbadi başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda IKBY'deki referandumu gerçekleştiren memurların tespit edildiği ve bunlarla ilgili "hukuki işlem" başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, IKBY ve tartışmalı bölgelerdeki yönetimin federal hükümete geçmesi için yeni adımlar atılması yönünde karar alındığı kaydedildi.

SADECE BAĞDAT HÜKÛMETİ İLE İLİŞKİ KURULSUN

IKBY'deki yetkililerin petrol gelirini içeren banka hesaplarına el konulması hakkında da atılan adımların takip edildiği ifade edilen açıklamada İran ve Türkiye'den de IKBY ile olan tüm sınırların kapatılması ve sadece merkezi Bağdat hükümetiyle ilişki kurulmasının talep edildiği kaydedildi. Milli Güvenlik Kurulu ayrıca cep telefonu operatörlerinin de Bağdat yönetiminin kontrolüne geçip buraya taşınması yönünde karar verildiği bildirildi.

A Haber

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...