Ermenistan Türkiye'den toprak istedi

Ermenistan Türkiye'den toprak istedi

GÜNDEM Haberleri

Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan, Türkiye'de Ermeni kilise ve arazileri ile sözde kaybedilmiş toprakların iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümü etkinliklerine hazırlık bağlamında başkent Erivan'da düzenlenen konferansta konuşan Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan, "Türkiye'de kalan kilise ve araziler Ermenistan Kilisesi'ne iade edilmeli. Ermenistan Cumhuriyeti ise kaybedilen toprakları geri almalı. Bu talepler yasal zeminde olmalı" dedi. Azerbaycan'dan da toprak talebinde bulunan Ovsepyan, "Ermenistan'ın hem Türkiye hem de Azerbaycan'la (Nahçivan bölgesi) arazi sorunu var. Bunun hukuki çözümü için tüm hukuksal kanıtlarla birlikte bir dava dilekçesi hazırlamalı Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslar arası Mahkemelere sunulmalı." ifadesini kullandı. Ermenistan Başsavcısı, sözde soykırım kurbanlarının torunlarına kesinlikle maddi tazminat verilmesini de talep etti. Ovsepyan'ın iddiasına göre, sözde soykırım ve Türk-Ermeni ilişkilerinin çözümüyle ilgili konular yasal bir düzeye çıkartılmalı. Başsavcı, konuyla ilgili Ermeni hukuk uzmanlarına büyük görev düştüğünü de belirtti. Başsavcının açıklamalarını yorumlayan bazı Ermeni siyasi uzmanları, şimdiye kadar üst düzey devlet yetkililerinin Türkiye'den böyle bir toprak ve maddi tazminat talebinde bulunmadığına dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...