Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeşme'de 54 Suriyeli göçmen yakalandı

Düzenleyen:
Çeşme'de 54 Suriyeli göçmen yakalandı

YAŞAM Haberleri

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 54 Suriye uyruklu kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yapan TCSG 902 Sahil Güvenlik Botu, saat 04.30 sıralarında, Dalyan Uç Burun açıklarında bir şişme bot belirledi. Şişme bota müdahale ederek durduran sahil güvenlik ekipleri, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu kaçak göçmenleri Çeşme iskelesine getirdi. Ekipler, kaçak göçmenlere battaniye dağıtarak üşümelerini önlerken, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri de yiyecek ve içecek dağıttı.

1 aylık bebek bile var
Kaçak göçmenler, dağıtılan battaniyelere sarılarak yorgunluktan banklarda uyuyakaldılar. Kaçak göçmenlerin arasındaki 1 aylık Mahmud Dahil bebek dikkatleri çekerken, bazı çocuklar da yere serilen battaniyelerin üzerinde uyuyakaldılar.
Göçmenlerin arasındaki düzgün Türkçesi ile dikkati çeken 15 yaşındaki Ekrem Maraş, Halep'li olduğunu belirterek, ailesiyle birlikte dört yıldır Gaziantep'te yaşadığını söyledi. Gaziantep'te çeşitli işlerde çalıştığını anlatan Maraş, ağabeyinin İsviçre'ye gittiğini, kendisinin de onun yanına gitmek için insan kaçakçıları ile 500 dolara anlaştığını ifade etti. İlk defa kaçma girişiminde bulunduğunu belirten Ekrem Maraş, bir daha böyle bir girişimde bulunmayacağını söyledi. Maraş, hiç okula gitmediğini ifade ederek, imkan olursa okumak istediğini de sözlerine ekledi. 

Kaçak göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...