Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa çakıldı, patronlar elini cebine attı

- Güncelleme:
Borsa çakıldı, patronlar elini cebine attı

GÜNDEM Haberleri

FED Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamaları ve Gezi Parkı protestoları sebebiyle kan kaybeden hisselere patronlar destek olmaya çalıştı.

ABD Merkez Bankası FED'in 2014 ortasında parasal genişlemeye son vereceğini açıklamasıyla borsada başlayan kan kaybını durdurmak için işlem gören şirketlerin patronları elini cebine attı. 19 Haziran'da FED Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarının ardından 3 günde yüzde 10 çakılan daha sonrada Gezi Parkı protestoları nedeniyle kan kaybeden hisselere patronlar destek olmaya çalıştı. O günden sonra yabancı yatırımcılar borsada 1.2 milyar dolarlık satış yaptı. Buna karşılık şirketlerin patronları hem şirket hisselerini ayakta tutmak hem de ucuzladığını düşündükleri hisselerden gelir elde etmek için yaklaşık 120 milyon liralık alım yaptı. 19 Haziran'dan sonra borsada patronlar 190 ayrı hisse alımı yaptı. Kimi kendi adına, kimi halka açık olmayan diğer şirketi, kimi ise şirketlere kendi hissesini satın alma hakkı getirildikten sonra aynı şirketinden borsada alım gerçekleştirdi.
ECZACIBAŞI LİDERLİK YAPTI
Son günlerde hızlanan patronların borsadaki alımlarında başı çeşitli şirketleri aracılığıyla Eczacıbaşı İlaç ve Eczacıbaşı Yatırım Holding hissesi alan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı oldu. Eczacıbaşı borsaya 6 milyon liradan fazla para soktu. Karabük Demir Çelik'te büyük ortak olan Yolbulan Ailesi bireyleri de o günden sonra 5.8 milyon liralık Kardemir hissesi topladı.
En çok holding hissesi aldılar
Akfen Holding, Net Holding, Yazıcılar Holding de hisseleri portonları tarafından toplanan şirketler. Bursa Çimento'da İrfan Ünür ve büyük ortak İsmail Tarman bu süreçte sık alım yapanlar arasında yer aldı. Nuh Çimento da patron desteği gören hisseler arasında bulunuyor. Büyüklerin yanı sıra Duran Doğan, Sarkuysan, Edip, Dagi Giyim, Adese, Karkim, Baysan Trafo, Anel ve Gersan gibi şirketlerde patronlar sık sık alım yaptı. (Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...