Başörtüsü mağduru öğrenci ve memurlara müjde

- Güncelleme:
Başörtüsü mağduru öğrenci ve memurlara müjde

GÜNDEM Haberleri

1990'dan bu yana kılık kıyafet hükümlerine aykırı davrandıkları gerekçesiyle "aday memur" iken ilişiği kesilenlere memuriyet yolu açıldı.

Meclis'te görüşülen torba yasaya verilen bir önerge ile 1990'dan bu yana kılık kıyafet hükümlerine aykırı davrandıkları gerekçesiyle "aday memur" iken ilişiği kesilenlere memuriyet yolu açıldı. Yine aynı önerge ile, disiplin cezası nedeniyle üniversitelerle ilişiği kesilen öğrenciler, daha sonra üniversitelerini bitirmişlerse, yaş şartı aranmadan memur olabilecekler. Torba yasanın 43. maddesine AK Parti nbsp; Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve arkadaşları tarafından bir önerge verildi. Buna göre, 1 Ocak 1990'dan bu yana 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi aday memur statüsünde görev yapmaktayken, "Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmaktan" dolayı disiplin cezası veya olumsuz sicil almış olmaları nedeniyle memurluktan ilişiği kesilip asli memurluğa atanamayanlar yeni bir hakka sahip olacak.
3 AYDA BAŞVURU, 2 AYDA ATAMA
Bu durumdaki kişiler, üç ay içerisinde eski kurumlarına müracaat etmeleri halinde aynı veya benzer ünvanlı kadrolara iki ay içinde atanacaklar.
AFLA ÜNİVERSİTEYE DÖNENE YAŞ MUAFİYETİ
Yine kılık kıyafet hükümlerine aykırı davrandıkları gerekçesiyle üniversiteleriyle ilişkisi kesilenler, daha sonra çıkan aflardan yararlanarak, ön lisans veya lisans öğretimini bitirmişlerse veya 31 Aralık 2015'e kadar bitirirlerse, iki yıl süreyle memuriyete girişlerinde yaş şartı aranmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...