Mültecileri darbedip Türkiye’ye bıraktılar

Düzenleyen:
Mültecileri darbedip Türkiye’ye bıraktılar

YAŞAM Haberleri

Edirne 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli askerler, devriye sırasında, Yunanistan sınırında çoğunluğu Pakistan uyruklu yaklaşık 100 kaçağı yakaladı.

Edirne 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli askerler, devriye sırasında, Yunanistan sınırında çoğunluğu Pakistan uyruklu yaklaşık 100 kaçağı yakaladı. Bütün ihtiyaçları karşılanan kaçaklar daha sonra işlemleri için Edirne Göç İdaresi, Geri Gönderme Merkezi’ne getirildi. Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklu şahıslar, Yunan polisi tarafından zorla botlara bindirilerek Meriç Nehri üzerinden Türkiye’ye gönderildiklerini söyledi. Yunan polisi tarafından darbedildiklerini ileri süren Pakistanlı Sukh Preet “Bize ‘terörist’ diyerek beni birkaç arkadaşımla beraber dövdüler. Boynuma elektroşok cihazı ile elektrik verdiler. Yeniden gelirsek bizi öldüreceklerini söylediler. Üzerimizdeki paraları alıp, telefonlarımıza el koydular. Birçok arkadaşımın üzerindeki elbiseleri soydular. Soğuk havada ve yağmurda kıyafetsiz kaldılar” dedi. Pakistanlı Kasım Ali ise “Önce tokat attılar, yere düştüm. Yerdeyken beni tekmeleyip yumrukladılar. Çeneme vurdular; 3 gündür bir şey yiyemiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...