'Dostluk vizesinin süresi dolmak üzere'

Düzenleyen:
'Dostluk vizesinin süresi dolmak üzere'

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Damla Peker ANKARA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  partisinin Meclis grup toplantısında grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin şunları söyledi: ABD sudan bahanelerle sanal kriz arayışına yeltenmiştir. ABD Konsolosluğunda çalışan, çarpık ve kuşkulu ilişki ağları olan bir şahsın bir süre önce tutuklanmasından sonra Büyükelçilik skandal bir karara imza atmıştır. ABD vize engeliyle neyi amaçlamaktadır? Hani dosttuk? Kısa zaman içinde değişen ne oldu? Kimin damarına basıldı? İki devlet arasındaki inatçı gerilimlerin vatandaşlarına zarar olarak yansıması hatadır. Bu hezeyanın, akıl tutulması anlamına gelen kararın iki ülke arasındaki uçurumu derinleştirmekten başka işlevi olmayacaktır. ABD’nin yanlıştan dönmesi ümit ve temennimdir. ABD’nin vizeyle değil, mazlumların dertleriyle ilgilenmesi ve bir müttefikini kaybetmemesi tavsiyemdir. Vize buhranını sağduyu ile sonlandırmak, insanlarımıza ve ABD vatandaşlarına engel çıkarmaktan vazgeçmek herkesin öncelikli görevi olmalıdır.
84’Ü SÖYLEMEYEYİM 85’İN HEYECANI KAÇAR
MHP Lideri Bahçeli, merak uyandıran “84’ü de söyleseydik, bunlar çılgına dönecekti” sözlerine açıklık getirerek “1924’de milletvekillerine yılbaşı hediyesi olarak Misak-ı Milli haritası dağıtılmıştır. Bu haritada, ‘Batum, Halep, Rakka, Deyre’z-Zor, İdlib, Süleymaniye, Musul ve Kerkük’ Türkiye toprağı olarak gösterilmiştir. Şimdi anlaşıldı mı niye 82 Kerkük, 83 Musul. Bugünden 84’ü söylemeyeyim, çünkü 85’in heyecanı kalmayacaktır” dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...