Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk iş adamları Mısır'dan çekilmeyecek

- Güncelleme:
Türk iş adamları Mısır'dan çekilmeyecek

Ekonomi Haberleri

DEİK İcra Kurulu Başkanı Yırcalı, Türk iş adamlarının orta-uzun vadede Mısır'dan çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

DEİK İcra Kurulu Başkanı Yırcalı, Türk iş adamlarının orta-uzun vadede Mısır'dan çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Yırcalı, DEİK olarak Türk iş adamlarının Mısır'daki menfaatlerini korumak için ellerinden geleni yapacaklarını da ifade etti. Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Mısır'da yaşanan darbenin Türk iş adamlarının ülkeden ani çıkışlarına sebep olmayacağını söyledi. Yırcalı, "Mısır'daki sıkıntılı durumun bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Ama orta ve uzun vadede Türk iş adamlarının Mısır'dan çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
'ŞU ANDA YATIRIMLARA ZARAR GELMEDİ'
Yırcalı Türk iş adamlarının Mısır'da bulunan yatırımlarına zarar geldiğine dair bir duyum almadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Malum çalkantılardan dolayı bölgede bulunan arkadaşların işi zaten bir senedir sıkıntıdaydı. Mısır'daki sıkıntılı durumun bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Ama orta ve uzun vadede Türk iş adamlarının Mısır'dan çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Baktığımız zaman oraya dev harcamalar yapılarak inşa edilmiş tesisleri bırakıp dönmek söz konusu değil. En azından şimdilik tesislere bir zarar geleceğini sanmıyorum. Ayrıca arkadaşlarımızın bu tesislerini kapatıp başka yere almalarının pek pratik olmayacağı ortada. Ama ülkedeki durum daha da kötü bir hal alırsa onu da ayrı olarak ele almak gerekli" değerlendirmesini yaptı.
'5 MİLYAR DOLARLIK KAYIPTAN ETKİLENDİK'
Türk yatırımcıların Mısır'la yapılan gümrük ticaret anlaşmalarından yararlanarak Amerika'ya ihracat yapmak için Mısır'da kurulan organize sanayi bölgesinde büyük tesisler kurduğuna dikkati çeken Yırcalı, "Bölgedeki iş adamlarımız Arap baharından bu yana sıkıntılar çekmişlerdi. Son aylarda da önemli kayıpları oldu. Ülke çapında 5-6 milyar doları bulan ekonomik kayıp haliyle bizim yatırımcımızı da etkiledi"
İŞ ADAMLARI İÇİN SEFERBERLİK
Türkiye'de hükümet ve iş dünyası arasındaki senkronun artık çok daha sağlıklı işlediğini belirten Rona Yırcalı, "Libya ve Suriye kargaşaları sırasında gösterdiğimiz refleksi Mısır'daki iş adamlarımız için de göstereceğiz. Burada çok ciddi çabalar göstermiştik, aynı çabayı Mısır için de sarf edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın DEİK, Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'yla birlikte iş adamlarımızın menfaatlerini kollamak için ne gerekiyorsa yapacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...