Devlet lojmanları vatandaşa bedava verilecek

- Güncelleme:
Devlet lojmanları vatandaşa bedava verilecek

GÜNDEM Haberleri

Türkmenistan'da kamu sektöründe çalışanlara verilen lojmanlar ücretsiz olarak vatandaşlara verilecek.

Türkmenistan'da kamu sektöründe çalışanlara verilen lojmanlar ücretsiz olarak vatandaşlara verilecek. Söz konusu konutlarda en az 10 yıl oturan vatandaşlar evin tapusunu kendi üzerine alabilecek. Doğalgaz, elektrik, su ve yakıtın bedava olduğu Türkmenistan'da devlete ait konutlar da bedava özelleştirilecek. Kamu Lojmanları Vakfı mevzuatında yapılan değişikliğe göre, kamu sektöründe çalışanlara verilen lojmanların ücretsiz olarak vatandaşlara verileceği belirtildi.
ÖNCE İHTİYAÇ SAHİPLERİ
Söz konusu konutlarda en az 10 yıl oturan vatandaşların evin tapusunu kendi üzerine alabileceği belirtilirken, özelleştirmede öncelik ihtiyaç sahiplerine verilecek. Ayrıca, gerekli şartlara uymayan konutların da yüzde 50 indirimle veya açık artırma yoluyla satın alınabileceği kaydedildi.
BERDİMUHMEDOV TALİMAT VERDİ
Türkmenistan
lideri Gurbangulı Berdimuhmedov, daha önce konut kanununda değişiklik talimatını vermişti. Berdimuhmedov, konut piyasasının ancak bu şekilde yeniden düzenlenebileceğini belirtmişti. Uzmanlar bu gelişmeden sonra konut piyasasında düşüş yaşanacağını belirtiyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...