Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü (Tüpraş patlama)

Düzenleyen:
Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü (Tüpraş patlama)

GÜNDEM Haberleri

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde depolama tankında meydana gelen patlamada ölü sayısı 4'e yükseldi. Olayda bir kişi de yaralandı.TÜPRAŞ rafinerisinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınları, sinir krizi geçirdi.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'nin (TÜPRAŞ) İzmir'in Aliağa ilçesinde yer alan rafinerisinin depolama tankında patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, bir işçi de yaralı. Patlamada hayatını kaybeden işçiler, Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere olduğu açıklandı.

Son dakika: Tüpraş'ta patlama! Yeni bilgiler geliyor...

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA

İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana gelen patlama sonrası Tüpraş bir açıklama yaparken, hayatını kaybeden işçilerin kimlik bilgileri belli oldu.Aliağa ilçesindeki Tüpraş İzmir Rafinerisi Ürün Tankında gaz sıkışması nedeniyle bir patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi hayatını kaybederken, bir işçi de yaralandı. Patlamanın neden meydana geldiği konusunda ise Tüpraş'tan bir açıklama geldi. Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5 kişininde patlamadan etkilendiği bildirildi.

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü (Tüpraş patlama)

İŞTE PATLAMADA HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Açıklamada, "Bugün saat 09.25’de Tüpraş İzmir Rafinerisi Ürün Tankında yapılan bakım sonrası devreye alma çalışmaları sırasında yüzer tavanlı nafta tankında gaz sıkışmasına bağlı patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde bakım ve kontrol için bulunan yüklenici firma çalışanlarımızdan 5 kişi patlamadan etkilenmiştir. Rafineri Teknik Emniyet ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Rafineri Arama Kurtarma ekiplerimizce ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen çalışanlarımızdan 4’ü ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtulamamış ve hayatını kaybetmiştir. Bir çalışanımız ise hafif yaralı olarak tedavi altındadır. Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere’yi kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle paylaşır, Allah’tan rahmet, ailelerine ve çalışma arkadaşlarımıza başsağlığı dileriz" denildi.

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü (Tüpraş patlama)

''İŞ KAZASI. DIŞARIDAN BİR MÜDAHALE, SALDIRI YOK"

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiğini ifade etti.Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası. Dışarıdan bir müdahale, saldırı yok" dedi.

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü (Tüpraş patlama)

1353 ÇALIŞANI VAR

1972 yılında yılda 3 milyon ton ham petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayan İzmir Rafinerisi, geçen 45 yılda yıllık 11 milyon tonluk kapasiteye ulaştı. 2016'da 7,3 milyon tonu yurt içine olmak üzere toplam 10,4 milyon ton ürün satışı gerçekleştiren rafineride bin 353 kişi çalışıyor.

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü (Tüpraş patlama)

Bakan Albayrak'tan TÜPRAŞ açıklaması 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TÜPRAŞ'ın İzmir rafinerisinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. 
Antalya'da 8. Enerji Zirvesine katılan Bakan Albayrak, "TÜPRAŞ'ta patlama olmuş. Birkaç kişi hayatını kaybetti. Başta vefat eden işçilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. TÜPRAŞ camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜPRAŞ İzmir  Rafinerisi'nde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili soruşturma  başlattı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, TÜPRAŞ'ın Aliağa ilçesindeki  İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde patlama yaşandığı anımsatılarak, olayda 4  kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada, patlamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Jülide Sarıeroğlu'nun talimatıyla soruşturma başlatıldığı bildirilerek,  soruşturma kapsamında görevlendirilen üç başmüfettiş ile bir müfettişin  incelemelerini sürdürdüğü kaydedildi.İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da"Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kaza ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...