Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

John Bass'tan 'Kürt koridoru' açıklaması

Düzenleyen:
John Bass'tan 'Kürt koridoru' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, "ABD, bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyor" açıklamasını yaptı. Ancak bu sözü çürüten kanıtlar mevcut. ABD, Suriye'de terör örgütü PKK/PYD bölgesinde, 2 hava üssü dışında, 8 adet askeri noktaya sahip. Yeni üslerin de inşası sürüyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, elçilik rezidansında diplomasi muhabirleri ile bir araya geldiği toplantıda Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'deki Kürt varlığına ilişkin açıklama yaptı.

"KÜRT KORİDORUNU DESTEKLEMİYORUZ"
Bass, buna ilişkin, "ABD, bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ayrıca, "Türkiye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasını desteklemiyor." dedi.

John Bass, Kürt koridorunu desteklemese de bu sözünü çürüten kanıtlar mevcut. Anadolu Ajansı, yayınladığı haritayla Suriye'de terör örgütü PKK/PYD bölgesindeki askeri üslerin haritasını yayınlamıştı. Haritaya göre ABD'nin terör örgütünün bölgesinde 10 üssü mevcut. Ayrıca gelen son bilgilere göre yeni üsler inşa ediliyor. Mevcut üslerde de genişletme çalışmaları yapılıyor.

John Bass Kürt koridorunu desteklemiyoruz diyor ama...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...