Taksim'de polisi kuşatmaya çalışanlara tazyikli suyla müdahale

Taksim'de polisi kuşatmaya çalışanlara tazyikli suyla müdahale

GÜNDEM Haberleri

Taksim'de İstiklal Caddesi'nin girişini kapatan ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nın Sıraselviler ve İstiklal caddelerine bakan tarafında kadın örgütlerine üye bir grup, "gözaltında taciz" iddialarında bulunarak, basın açıklaması yaptı. Burada bekleyen polislerin etrafına şerit çekmeye çalışan kadınları, polis ekipleri engelledi. nbsp;Bir süre sonra aynı yerde toplanan başka bir grup, Gezi Parkı eylemleri kapsamında "su savaşı" gerçekleştirdi. Ellerindeki su tabancalarıyla birbirlerine su sıkan gruptakiler, çeşitli sloganlar attı. nbsp;Grubun İstiklal Caddesi'nin girişini kapatması üzerine polis ekipleri, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. nbsp; Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba, TOMA'lardan tazyikli su sıkılarak müdahale edildi. İstiklal ve Sıraselviler caddelerine dağılan göstericiler ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Ara sokaklarda biber gazı kullanan polis, bazı kişileri de gözaltına aldı. nbsp;Polis, Sıraselviler Caddesi'nin girişini de kapattı. Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla İstiklal Caddesi'nin girişinde toplanan bir grup, Gezi Parkı'nın açılmasını istedi. Uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli suyla yapılan müdahaleden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve beraberindekiler de etkilendi.
Ara sokaklara kaçan gruptakilerden bazıları gözaltına alınırken, Taksim'e giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı.
Tarlabaşı girişi ve Cumhuriyet Caddesi'nde de polis, toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. nbsp;
Vali Mutlu: 2 kişi gözaltında;
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'da paylaştığı mesajlarda, "Taksim'de izinsiz gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişi yakalanarak gözaltına alındı, işlemi yapılmaktadır. Bu tür saldırı girişimlerine karşı polisimiz görevini dikkatle ve titizlikle sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...