ABD Savunma Bakanı Mattis'ten vize krizi açıklaması

Düzenleyen:
ABD Savunma Bakanı Mattis'ten vize krizi açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Mattis, ''Kriz askerî operasyonları etkilemedi.'' dedi.

ABD'de Dışişleri Bakanlığı'nın ardından, Türkiye ile yaşanan vize kriziyle ilgili bir açıklama da Savunma Bakanı James Mattis'ten geldi.

Mattis, vize krizi nedeniyle yaşanan diplomatik sorunların Türkiye ile askerî ilişkileri etkilemediğini söyledi.

"ASKERÎ ANLAMDA İYİ İLİŞKİLER YÜRÜTÜYORUZ"

Mattis, Florida'nın Tampa kentine giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye bir NATO müttefiki ve bundan sonra da ortak düşmanımıza karşı aynı çizgide kalmaya uğraşacağız. Askerî anlamda birlikte iyi çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

"SPEKÜLASYON YAPMAK İSTEMİYORUM"

Diplomatik sıkıntıların ileriye dönük askerî operasyonları etkileyip etkilemeyeceğine dair bir soru üzerine ise Mattis, bu konuda spekülasyon yapmak istemediğini ancak geçmişte askeri ilişkilerin diplomatik sorunlardan etkilenmediği örnek vakalar olduğunu ifade etti.

PENTAGON DA DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning de dün yaptığı açıklamada, vize krizinin kendilerini etkilemediğini söyledi ve "Bu gelişmelerin operasyonlarımızı ya da personelimizi etkilemediğini doğrulayabilirim. İncirlik Hava Üssü, NATO ve koalisyon çalışmalarını destekleyen, önemli rolünü sürdürüyor" diye konuşmuştu.

Manning, Türkiye'nin yakın bir müttefik ve NATO üyesi olduğunu, ABD'nin Türkiye ile ortaklaşa ve ayrı ayrı askerî faaliyetlerde bulunmayı sürdüreceğini belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...