Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Satır' tartışması Meclis'te kan akıttı

'Satır' tartışması Meclis'te kan akıttı

GÜNDEM Haberleri

Palalı görüntüler Meclis'i karıştırdı. Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dizdar'ın kaşı yarıldı, yüzü kanlar içinde kaldı.

Palalı görüntüler Meclis'i karıştırdı. Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dizdar'ın kaşı yarıldı, yüzü kanlar içinde kaldı. Taksim'de eylem yapan gruba polisin müdahalesi sürerken gerginliği TBMM Genel Kuruluna yansıdı. Taksim'de olaylar sırasında elinde pala ve satır bulunan kişilerle ilgili sorularına cevap alamayan CHP'li vekiller, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürüdü. Yumruklar ve küfürlerin havada uçuştuğu kavgada, Ak Partili vekiller, CHP'li Engin Özkoç'un ardından muhalefet kulisine daldı. Bir vekilin kaşı açıldı, birinin de eli kanadı. Meclis Genel Kurulunda, Torba Yasa Teklifinin görüşmeleri sürerken, teklifin üçüncü bölümü üzerinde soru cevap kısmında CHP'li vekiller, İstanbul Gezi Parkındaki eylemleri gündeme getirerek, eylemler sırasında elinde pala ve satır bulunan kişilerin eylemcilere fiziksel şiddet uyguladığını, polisin de buna göz yumduğunu anlattı. CHP'li Özgür Özel de bu kişilerin kim olduğunu, bunların gözaltına alınıp alınmadığı sordu.
BOZDAĞ'DAN YANIT YOK
Sorulara hükümet adına cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, polis maaşlarında yapılan artışı anlatınca CHP'liler buna tepki gösterdi. Tepkinin artması üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Verilen aranın ardından Bozdağ, kendisine darbe sonusunda soru yönelten CHP'li Nur Serter'e "Darbenin taşeronluğunu siz iyi yaptınız. İkna odalarında darbecilere hizmetkarlık yaptınız. Sizin bu konuda soru sorma hakkınız yok" dedi. Bu sözler ise tartışmanın büyümesine neden oldu. Bunun üzerine CHP'liler, komisyon sırasında oturan Bozdağ'ın üzerine yürüdü. Ak Partili vekiller de Bozdağ'ı korumak için komisyon sıraları önünde set oluşturdu. Bu sırada yumruklar, küfürler havada uçuştu. Kadın milletvekilleri kavgayı kenarda korku dolu gözlerle izledi. CHP'li Engin Özkoç, arkadaşları tarafından muhalefet kulisine götürülürken, AK Parti 'li vekiller de kulise daldı.
Kavganın ardından AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşı açılırken yüzü kanlar içerisinde kaldı. CHP'li Mahmut Tanal'ın da elinin kanadığı gözlendi. (Radikal)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...