Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ismarlama bebek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ismarlama bebek

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sezaryen doğum oranının Türkiye’de yüzde 53, İzmir’de ise yüzde 46 olduğunu belirten İzmir İl Sağlık Müdiresi Bediha Salnur, bu oranın düşmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sezaryen doğum oranının Türkiye’de yüzde 53, İzmir’de ise yüzde 46 olduğunu belirten İzmir İl Sağlık Müdiresi Bediha Salnur, bu oranın düşmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kamu hastanelerinde sezaryen doğum oranının hızla düşmeye başladığını ancak özel hastanelerde sezaryen doğum oranının hâlâ çok yüksek olduğunu belirten Salnur “Özel hastanelerde sezaryen oranı yüzde 80 civarında. Burçlara göre hesap yapan annelerimiz var. Hasta eline bavulu alıp ‘Ben pazar günü doğum yapmak istiyorum’ diyor. Daha doğum sancıları başlamamış. Hâlbuki doğum sancısıyla birlikte bebeğin akciğerlerinde biriken sular çıkıyor, gözü ve burnu temizleniyor. Doğduğunda daha rahat nefes alıyor” diye konuştu. Salnur, sözlerini şöyle sürdürdü: Hekimler olarak diyoruz ki, gerekli olmadıkça sezaryen yaptırmayalım. Bebeğin anneyi emme oranı, sezaryen doğumlarda daha düşük. Normal doğan bebekler daha çabuk adapte oluyor. Anne adaylarına çağrımdır; ısmarlama doğum yapmayalım. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...