THY Euroleague’de heyecan bugünkü maçlarla star alıyor

Düzenleyen:
THY Euroleague’de heyecan bugünkü maçlarla star alıyor

SPOR Haberleri

Geçen sezon 4 takımla katıldığımız ligde bu sezon sadece Fenerbahçe Doğuş ve Anadolu Efes var. Fakat en büyük favori bizden: Sarı Kanarya...

Avrupa basketbolunun zirvesi THY Euroleague’de perde bugün oynanacak karşılaşmalarla açılacak. 1958’den bu yana düzenlenen turnuvada geçen sezon dört takımla temsil edilen Türk basketbolu bu sezon sadece son şampiyon Fenerbahçe Doğuş ve Anadolu Efes ile temsil edilecek. Geçen sezon olduğu gibi 16 takımın katılımıyla, çift devreli lig usulüne göre oynanacak Euroleague’de ilk sekize giren takımlar 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5 eşleşmeleriyle çeyrek finale yükselecek. Çeyrek final serisinde ise toplam 3 galibiyete ulaşacak takımlar adını Dörtlü Final’e yazdıracak. Normal sezonu ilk dörtte bitiren takımlar çeyrek finallerde ev sahibi avantajına sahip olacak. Euroleague’de her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Final Four’un bu seneki ev sahipliğini ise 18-20 Mayıs 2018’de Sırbistan’ın Belgrad şehri yapacak. 
> İspanya’dan beş takım
THY Avrupa Ligi’nde bu sezon tam 5 İspanya takımı bulunacak. A lisansına sahip Real Madrid, Barcelona Lassa ve Baskonia Vitoria Gasteiz’in yanı sıra ULEB Avrupa Kupası’nı kazanan Unicaja Malaga ile İspanya Ligi şampiyonu Valencia da bu sezon Avrupa Ligi’nde yer alacak. Organizasyonda 5 İspanyol takımının yanı sıra Rusya (CSKA Moskova-Khimki), Yunanistan (Olimpiakos-Panathinaikos Superfoods) ve Türkiye’den ikişer, İtalya (AX Armani Exchange Olimpia Milan), Almanya (Brose Bamberg), Sırbistan (Kızılyıldız MTS), İsrail (Maccabi FOX) ile Litvanya’dan (Zalgiris) birer takım mücadele edecek. Birbirinden güçlü takımları zorlu mücadelelerine sahne olacak Euroleague’de yeni sezon öncesi en büyük favoriler yine Fenerbahçe Doğuş, CSKA Moskova, Real Madrid ve Olimpiakos olacak.
Rakipler İspanyol
Euroleague’deki temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş ilk hafta karşılaşmalarını bugün oynayacak. Anadolu Efes sezonun ilk maçında 20.00’de Sinan Erdem’de İspanyol temcilcisi Real Madrid’i misafir edecek. 22.00’de başlayacak maçta ise son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, İspanya’da Unicaja Malaga deplasmanında galibiyet arayacak. Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında deplasmanda Pınar Karşıyaka’ya 92-85 mağlup olurken, Fenerbahçe ise evinde Banvit’i 80-63 yenerek lige hazır olduğunun sinyalini vermişti.

Yıldızlar uçtu
THY Euroleague’deki birçok yıldız oyuncu NBA yolunu tutarken, bu göçten en fazla etkilenen takım Fenerbahçe Doğuş oldu. İki çok önemli oyuncusu Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic’i ABD’ye yolcu eden sarı-lacivertli takımda koç Obradovic gidenlerin yerine beş yeni transfer yaptı. Turnuvanın favorileri arasında yer alan CSKA Moskova en önemli oyuncusu Milos Teodosic’i Los Angeles Clippers’a kaptırırken, Sırp oyuncunun boşluğu Euroleague’de son olarak Real Madrid’de oynayan Sergio Rodriguez ile dolduruldu.

Euroleague’de haftanın programı
Bugün
20:00 Anadolu Efes-Real Madrid
20:00 CSKA Moskova-Milano
21.00 Bamberg-Maccabi Tel Aviv
21.00 Olimpiakos-Baskonia
22.00 Malaga-Fenerbahçe Doğuş
Yarın
20.00 Khimki-Valencia
20.00 Zalgiris-Kızılyıldız
22.00 Barcelona-Panathinaikos
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...