Çipras F-16'ya binip Ege'de 'it dalaşı' yaptı

Düzenleyen:
Çipras F-16'ya binip Ege'de 'it dalaşı' yaptı

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, hava üssüne yaptığı ziyaretin ardından F-16'yla Ege'de sanal da olsa bir it dalaşı heyecanı yaşadı.

Yunan Başbakan Alexis Çipras, bugün Larisa hava üssünü ziyaret etti. Askerlerle ve subaylarla sohbet ettikten sonra pilot kıyafeti giyen Çipras, F-16 uçağı ile Ege semalarında uçtu. Çipras'ın Siros, Limni, Bozbaba adalarının üstünde uçtuğu belirtildi.

İT DALAŞI HEYECANI 

Çipras, Larisa'ya döndükten sonra kısa bir açıklama yaparak, "Ege semalarında uçmak ve kısa bir süre için sanal da olsa bir it dalaşının tansiyonunu hissettim. Yunan Hava Kuvvetleri'nin süper silahı, Yunan pilotların ruhu ve yüreğidir" şeklinde konuştu.

TÜRK UÇAKLARIYLA TEMAS YOK

Yunan pilotlarla Türk pilotlar arasında uçakların birbirine füze kilitleme çekişmesi olarak bilinen ''it dalaşı'' Ege'de hemen hergün yaşanan bir durum. Ancak Çipras'ın uçuşu sırasında herhangi bir Türtk F-16'sı ile temas olmadığı öğrenildi.

UÇAN ÜÇÜNCÜ BAŞBAKAN 

Çipras böylece, savaş uçağı ile ucan üçüncü Yunan Başbakan oldu. Daha evvel Eleftherios Venizelos ve Kostas Mitsotakis uçmuşlardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...