Mısır'da Baradey bilmecesi, meğer Başbakan olmamış

- Güncelleme:
Mısır'da Baradey bilmecesi, meğer Başbakan olmamış

GÜNDEM Haberleri

Mısır Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son gelen bilgilerin aksine El Baradey'in darbeciler tarafından Başbakan olarak atanmadığı bildirildi.

Mısır Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son gelen bilgilerin aksine El Baradey'in darbeciler tarafından Başbakan olarak atanmadığı bildirildi. nbsp; Mısır Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre muhalefet lideri Muhammed el Baradey, geçici Başbakan ilan edilecek. 2005 yılında "Nükleer enerjinin askeri amaçlar için kullanımını engellemeye yönelik çabalarından dolayı" Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Muhammed el Baradey, Mısır'da Mursi'yi deviren askeri darbenin ardından yaptığı açıklamada Hüsnü Mübarek'e karşı yapılan devrimi yenilediklerini söylemişti. El Baradey, ordunu açıkladığı yol haritasının erken başkanlık seçimi taleplerini karşıladığını dile getirerek açıkça darbeye destek vermişti. Daha önce New York Times'a açıklamalarda bulunan Baradey, Batılı ülkeleri, Mısır'ın meşru başkanı Muhammed Mursi'yi devirmeye ikna etmek için çok fazla çalıştığını ve Mursi'nin cebren devrilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Müslüman Kardeşler liderlerinin tutuklanmasını ve İslami televizyon kanallarının kapatılmasını da savunan Baradey, "Güvenlik görevlileri açıkcası çok endişeliler. Ortada bir deprem var ve biz bu sarsıntıları kontrol altında tutmalıyız" şeklinde konuştu. "Şiddetten kaçınmak için bazı tedbirler alıyorlar" diyen Baradey, açık bir suçlama olmamaması halinde herhangi bir gözaltı ve tutuklama olmaması gerektiğini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...