Vazgeçemediğiniz alışkanlıklar hayatınızı karartmasın

Düzenleyen:
Vazgeçemediğiniz alışkanlıklar hayatınızı karartmasın

YAŞAM Haberleri

Temizlik için kullandığınız bulaşık süngerlerinin mikrop yuvası olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya yanınızdan ayırmadığınız cep telefonunuz? Endişe etmeyin tedbir alın...

İnsanların evdeki en kirli alanları genelde klozetler olarak düşündüğünü belirten Profesör Sally Bloomfield çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ev Hijyeni Uluslararası Bilimsel Forumu Profesörü Sally Bloomfield “Klozetlerin kirli olduğu doğru fakat, otomatik olarak bu alana karşı dikkatli davranıyoruz. Asıl önemsememiz gereken nokta alışkanlıklarımız. Yanımızdan ayırmadığımız cep telefonlarımız, kadınların en önemli aksesuarı olan çantalar, hijyen sağladığını düşündüğümüz bulaşık süngerleri tam anlamıyla birer mikrop yuvası” dedi. Bloomfield, vazgeçemediğimiz 5 alışkanlığımızı ve yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor. 
TUVALETTE TELEFON KULLANMAYIN
Çoğu insan tuvalete giderken telefonunu yanından ayırmaz. Kapı kolları, musluklar ve klozetlerde birçok mikrop bulunur. Elleri yıkamadan telefonlara dokunduğumuzda bu mikroplar önce ona sonrasında bize geçer. Ayrıca cep telefonlarını yemek masamıza koyduğumuzu düşününce bizi nasıl bir tehlikenin beklediğini siz düşünün. Bu yüzden hem ellerimizi hem de telefonlarımızı sürekli temiz tutmalıyız. 
ÇANTALAR MİKROP YUVASI 
Ellerimiz; çantalarla, kredi kartlarıyla sürekli temas hâlinde. İnsanlar yiyeceklerini bile çantalarına koyuyorlar ki bu durum bakterilerin beslenebileceği mikroskopik besinler kalmasına sebep oluyor. Çünkü çantalarda bulunan cüzdanlar ve para keseleri mikropları barındırma açısından elverişli yerlerdir. Bakterilerin üremesi ve çoğalmasından korunmak için, çantalarınızı yere koymak yerine bir askıya asın. 
TELEVİZYON KUMANDASI ÇOK TEHLİKELİ 
Televizyon kumandalarını koltuk minderinin arasında çoğu zaman da yerde bulursunuz. Bu sebeple virüsler tarafından en çok istilaya uğrayan alışkanlıklar arasında yer alır. Ellerini düzenli olarak yıkamayı alışkanlık hâline getirmiş olanların kumandalardan hastalık kapma ihtimali daha düşük oluyor. 
EVE GİRERKEN AYAKKABIYI ÇIKARTIN
Eğer eve girerken ayakkabınızı çıkarmıyorsanız, solunum yolları enfeksiyonlarından ölümcül hastalıklara kadar birçok istenmeyen duruma davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Çünkü ayakkabıların yüzde 39’unda bu hastalıklara sebep olan “Clostridium difficile” bakterisi bulundu. Ayrıca evde bebek varsa, kesinlikle ayakkabı ile içeri girmeyin. 
MUTFAK SÜNGERLERİNDE KOLİ BASİLİ VAR
Bulaşık süngerlerinin yüzde 75’inde koli basili bulundu. Süngerler mikropların üremesi için ideal ortamlar sunuyor. Çünkü besin atıklarının besleyici özelliği onlara uygun
bir ortam sağlıyor. Süngerlerin üzerindeki mikroplar bağırsak ve cilt rahatsızlıklarına sebep oluyor. Bu yüzden mutfak süngerlerinizi haftada bir defa yüksek derecede yıkayın veya sık sık değiştirin. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...