Dövizde gece yarısı fırsatı kaçmayacak

Düzenleyen:
Dövizde gece yarısı fırsatı kaçmayacak

Ekonomi Haberleri

Bankalar üzerinden döviz için anlık işlem kanalı saat 17.00’de kapanıyor. TFXTARGET mobil uygulaması ile, 24 saat anlık fiyatlar üzerinden işlem yapılabilecek

ÖMER FARUK BİNGÖL

Bankalar üzerinden döviz kurlarıyla işlem yapıyorsunuz... Veya işiniz gereği dolar alıp satıyorsunuz... Ancak vaktiniz kısıtlı, akşam saat 17’den sonra kıpırdayamıyorsunuz, ertesi günü beklemek zorundasınız. Dolayısıyla akşamdan sabaha gerçekleşen bütün hareketleri, aslında fırsatları kaçırıyorsunuz. Tıpkı geçen pazar gecesi, vize kararının ardından dolar 3,90’a doğru hareketlendiğinde, işlem yapamamanız gibi!.. Sabahı beklediniz satmak için... Ve karşınızdaki fiyat 3,70!.. Türkiye Finans, bu probleme çözüm olacak bir mobil uygulamayı hayata geçirdi. TFXTARGET adı verilen mobil uygulama ile, hafta içi 5 gün 24 saat boyunca dünyadaki döviz ve kıymetli maden emtia piyasalarını eş zamanlı izleyebilirsiniz. 34 farklı kurdan da anında işlem yapabilirsiniz. Hızlı ve kolay yapısı ile kullanıcıları beklemekten kurtaran uygulama, o anki fiyatı yakalama fırsatı veriyor.
Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun “New York, Londra ve Hong Kong bağlantılı 10 küresel banka ve bağlantılarıyla çalışıyoruz. Ayda 100 binin üzerinde işlem gerçekleşen bu platformda, her milisaniyede fiyatlar güncelleniyor. 1 dakika içinde 3 bin farklı fiyat, alıcı ve satıcı ile buluşuyor. Platformu kullanan müşterilerimizin sayısını, internet şubesinde 4 yıl içinde 800’den 30 bine yükseltmeyi başardık. 2017 sonunda hedefimiz, mobil aplikasyonla birlikte 40 binleri yakalamak olacak. Burada, hesap bakiyesindeki tutar kadar döviz işlemleri yapılabiliyor. Özellikle dolarda hareketlilik, akşam ve gece saatlerinde gerçekleştiği için, bu zaman dilimindeki fiyatları müşterilerimiz değerlendirebilecek” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...