Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Enflasyon salatalık işi değil!

Düzenleyen:
Erdoğan: Enflasyon salatalık işi değil!

Ekonomi Haberleri

Son zamanlarda yüksek seyreden faiz oranları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde... Erdoğan, “Enflasyonun bir numaralı sebebi faizdir. Faizi düşürdünüz, enflasyon da düşer!.. Bankaları bir araya getirmek suretiyle, faizi nasıl düşüreceğiz, bunu görüşeceğiz. Bunda iddialıyım, enflasyon birilerinin dediği gibi domates-salatalık işi değil.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, en önemli hedeflerinden birinin “faiz meselesini çözmek” olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı “Faiz hususunda, özellikle başta devlet bankaları olmak üzere toparlayıp, ondan sonra diğer bankaları da bir araya getirmek suretiyle, bunu nasıl frenleyeceğiz ve faizi nasıl daha da düşüreceğiz, ele alacağız. Bunda iddialıyım, enflasyon birilerinin dediği gibi domates-salatalık işi değil. Enflasyonun bir numaralı sebebi faizdir. Baştan beri hep bunu söylüyorum ve bu doğru orantılıdır diyorum. Faizi düşürdünüz, enflasyon düşer; faizi yükselttiniz, enflasyon yükselir” dedi.

Yakın zamanda enflasyonun çift hanede seyretmesi, döviz kurlarında yukarı yönlü hareket isteği ve yabancı sermaye hassasiyeti sebebiyle, Merkez Bankası tarafından sıkı para politikası uygulanıyor. Bugün mevduata ödenen faiz oranı yüzde 14’lere kadar yükseldi. Konut kredileri, yüzde 1 civarında bulunuyor. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu finansman kaynaklarında ise yıllık maliyet yüzde 18’lere kadar çıkıyor. Patronlar da bu yüksek faiz oranlarının üretim, istihdam ve ihracatın önünde büyük engel olduğunu, kalkınmanın önüne duvar ördüğünü sıklıkla dile getiriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...