ABD Adana konsolosluğu tercümanı Hamza Uluçay hakkında flaş karar

Düzenleyen:
ABD Adana konsolosluğu tercümanı Hamza Uluçay hakkında flaş karar

GÜNDEM Haberleri

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ABD Adana konsolosluğu tercümanı Hamza Uluçay'ın davası 27 Aralık’a ertelendi.

Konsoloslukta 37 yıldır tercüman olarak görev yapan Uluçay, geçtigimiz Mart ayında PKK terör örgütü üyeliğinden tutuklanmıştı. Hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Uluçay'ın duruşması bugün Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Mahkeme tarafından davanın 27 Aralık 2017’ye ertelenmesine karar verildi.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

ABD ile vize krizine neden olan konsolosluk çalışanlarından biri olan ABD Adana Konsolosluk Tercümanı ve Politik İşler Danışmanı Hamza Uluçay'ın terör örgütleri lehine 'marifetleri' saymakla bitmiyor. Konsoloslukta 37 yıldır tercüman olarak görev yapan Uluçay, geçtigimiz martta ayında PKKüyeliğinden tutuklanmıştı. Hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Uluçay'la ilgili hazırlanan iddianamede ilginç detaylar yer aldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Uluçay, Suriye Kamışlı'da PKK'lıların tedavisi için protez merkezi kurulması için çalıştı. Uluçay'ın Mardin'de 'Soro' kod adlı teröristin ölü ele geçirilmesinin ardından Nusaybin'e giderek örgüt sempatizanlarını eylemsel faaliyetlere yönlendirdiği belirtildi.

Evinden çeşitli serilerde bir dolarlar çıkan Uluçay'ın FETÖ ile iltisaklı olabileceğin dikkat çekildi. Uluçay, 1 dolarları "İncirlik'te bahşiş vermek için bulundurduğunu" iddia etti.


Dinlemeye alınan bir teröristin, Uluçay'ı arayarak PKK ve FETÖ lehine provokatif eylemler yapılması talimatında bulunduğu öğrenildi. Uluçay'ın PKK/KCK'nın Türkiye Yapılanması'nda yer alan avukat Hüseyin Cangir'le görüşme yaptığı da iddianamede yer aldı. Hamza Ulucay'ın evinde yasadışı kitaplarda ele geçirilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...