Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsung Electronics'in CEO'su istifa etti

Düzenleyen:
Samsung Electronics'in CEO'su istifa etti

DÜNYA Haberleri

Samsung Electronics, CEO'su ve Başkan Yardımcısı Kwon Oh-hyun’un görevlerinden istifa ettiği duyurdu.

Samsung Electronics, CEO'su ve Başkan Yardımcısı Kwon Oh-hyun’un görevlerinden istifa ettiği duyurdu. Şirkette yönetim kurulu üyeliği ve bileşen grubunun başkanlığı gibi görevler de yürüten Oh-hyun, Mart 2018’de görevini tamamen bırakacak.

Her yıl gelirlerini üçe katlayarak büyümeye devam eden Samsung, ağustosta Kıdemli Başkan Yardımcısı olan ve şirketin sonraki CEO'su olarak görülen Lee Jae-yong’un yolsuzluk davası sonucunda tutuklanmasıyla sarsılmıştı. Samsung'un varisi 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kwon, çalışanlara gönderdiği e-postada, içeriden ve dışarıdan krizlerle mücadele ettikleri bu dönemde Samsung’un yeni bir yönetimle yeni bir sayfa açması gerektiğine inandığını belirtti.

E-postada dikkat çekilen krizlerden bir tanesinin, Lee Jae-yong’un tutuklanması olduğu aşikâr. Jae-yong her ne kadar Samsung Electronics’in düzenli işlerinde rol almasa da, yolsuzluk nedeniyle tutuklanmasının firma operasyonlarında ve kültüründe derin çatlaklar oluşturduğu düşünülüyordu. Oh-hyun'un istifası bu fikri destekledi.

Samsung'un 2015 yılında günlük görevlerini bırakan eş başkanları BK Yoon ile JK Shin hâlâ unvanlarını koruyorlar ve yeni yönetim grubu oluşturulana kadar şirketi yönetmeleri muhtemel görülüyor.


SAMSUNG'UN KARINDA REKOR DÜŞÜŞ
Güney Kore merkezki teknoloji devi Samsung son çeyrek rakamlarında rekor bir düşüş bekliyor. Ülke basınında yer alan haberlerde istifanın nedeni olarak da bu durum gösteriliyor.

Samsung Electronics'in CEO'su istifa etti

Kwon Oh-hyun (sağda)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...