3 ülke Snowden'e kucak açtı

3 ülke Snowden'e kucak açtı

DÜNYA Haberleri

21 ülkeye sığınma talebinde bulunan Edward Snowden, altı ülke içinde Bolivya, Nikaragua ve Venezüela'dan olumlu sonuç aldı. Diğer ülkeler ise gizli tutuluyor.

Bolivya'nın ABD ve müttefiklerinden nbsp; korkmadığını söyleyen Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales,ülkesinin Edward Snowden'in istemesi durumunda, sığınma hakkı tanıyacağını söyledi. Bir etkinlikte konuşan Nikaragua Cumhurbaşkanı Daniel Ortega, şartlar müsaade ederse eski Ulusal Güvenlik Ajansı (MSA) nbsp; görevilisine politik sığınma hakkı vermek istediğini nbsp; belitirken "Siyasal sığınma hakkına saygı duyuyor ve koşullar müsaade ederse Snowden'u nbsp; zevkle karşılar ve ona Nikaragua'da sığınma hakkı veririz" dedi. Ortega , hükümetinin nbsp; Moskova'daki büyükelçiliklerinde sığınma müracaatını aldıklarını açıkladı. Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Venezüela'nın Bağımsızlık Günü'nde konuşurken aynı sözü verdi. Maduro, Venezüela hükümetinin genç Amerikalıya İmparatorluğun baskısı nbsp; altında yaşamaması insancıl sığınma hakkı tanıdığını haber verdi. Venezüela'nın sığınma teklifinde koşul olup olmadağı öğrenilemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...