Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnternetteki 'captcha'lara yeni bir soluk

İnternetteki 'captcha'lara yeni bir soluk

TEKNOLOJİ Haberleri

Rastgele kelimeler yerine şirketlerin sloganları, isimleri yazılarak hem güvenlik önlemine zarar gelmemiş hem de reklam gelirleri artmış olacak.

Captcha internette genelde siteler tarafından karşıdaki kişinin bir program değil de insan olduğunu belirlemek adına kullanılan bir güvenlik önlemi. Captchada yazılı olanı alttaki kutucuğa aktaran kullanıcılar devam edebiliyorlar. Genelde rastgele kelimeler seçiliyor bu iş için. Solve Media isimli kuruluş ise Captchaların reklamcılık potansiyelini keşfetmiş gibi gözüküyor. Siteler, rastgele kelimeler yerine şirketlerin sloganlarını, isimlerini koyarak hem güvenlik önlemine zarar vermemiş hem de reklam gelirlerini arttırmış olacak. Bu iş için 5,65 milyon dolar toplanıldığı sanılıyor ama CEO Ari Jacoby rakamın 6 milyon dolar olduğunu ve daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Captchalarla ilgili daha önce farklı bir çözüm ReCaptcha isimli program ile gelmişti. Kitapları dijital ortama aktarmak için taratılan kitaplardaki kelimeler Captchaya konuluyordu. Bunun üzerine kullanıcılar da bunu alttaki kutucuğa yazarak bilmeden kitabın kelime kelime dijital ortama taşınmasını sağlamaktaydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...