Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'ndan darbe ve Gezi Parkı değerlendirmesi

Kılıçdaroğlu'ndan darbe ve Gezi Parkı değerlendirmesi

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mısır'daki askeri darbe ve Taksim'de yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, Mısır'daki askeri darbe ve Gezi Parkı eylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Darbe kimden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, demokrasilerin önündeki en ciddi engeldir. Apoletli, apoletsiz olmasının farkı yoktur, darbe darbedir" dedi. Kılıçdaroğlu, "Mısır'da cadı avı olmamalı, kan akmamalı. Mursi, uzlaşma kültürünü egemen kılsaydı böyle bir tablo ile karşı karşıya kalmazdı. Neden uzlaşmıyor, ben bildiğimi yaparım, benim dediğim doğrudur diyor. Tiranlar söyler bunu, demokraside seçimle gelen insanlar söyleyemez. Yüzde 50'yi evlerinde hapsediyorum, hapsettiğim insanları düdüğümle dışarı çıkacağım, böyle demokrasi olur mu?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Dini siyasete alet edenlerin artık demokrasilerde yeri yoktur. Hiç kimse Allah'la kul arasında kendisine bir yer seçmesin, hiçbir siyasi kendini konumlandırmasın. Erdoğan'a da ders olsun bu. İnanç, hepimizin saygı duyduğu bir şeydir. Kimsenin inancına müdahale etme, inancıyla ilgili yorum yapma hakkımız yoktur. İslam coğrafyasının bu gerçeği bilmesi lazım. Özgürlüğü ve demokrasiyi her siyasetçi kendi ülkesinde kurmak, geliştirmek ve derinleştirmek zorundadır. Bunun olmazsa olmazlarından birisi laikliktir. Herkesin inanç güvencesinin temelinde seküler sistem yatar."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...