Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sondakika... İbrahim Kalın'dan Filistin açıklaması

Düzenleyen:
Sondakika... İbrahim Kalın'dan Filistin açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Filistin Ulusal Uzlaşı Anlaşması hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Filistin Ulusal Uzlaşı Anlaşması hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Filistin’de Hamas ve Fetih arasında imzalanan ve Filistinli kardeşlerimiz arasında bir süredir devam eden bölünmüşlük hâlini nihayete erdiren Ulusal Uzlaşı Anlaşması’nı memnuniyetle karşılıyoruz."

Sayın Cumhurbaşkanımız, Filistin uzlaşı anlaşması görüşmelerini sürecin başından itibaren desteklemiş, bu kapsamda Hamas ve Fetih yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmiş ve son olarak 28 Ağustos 2017 tarihinde Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirmişlerdi.

Tüm İslam aleminin ve Ortadoğu halklarının müşterek meselesi olan Filistin sorununun hak, hukuk ve eşitlik temelinde çözüme ulaşabilmesi, Filistin halkının tek yumruk olmasına bağlıdır.

Filistin’de yaşanan siyasi diyalog süreci, uluslararası topluma birtakım sorumluluklar yüklemektedir. Bu vesileyle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası örgütlere insani krizin sona erdirilmesi, barış sürecinin canlandırılması ve iki devletli çözüm için gerekli adımların gecikmeden atılması çağrımızı yineliyoruz.

İsrail’in ise Filistin topraklarında devam eden işgali bir an önce sona erdirmesi ve Filistin’deki uzlaşı sürecini sabote edecek adımlardan uzak durması gerekmektedir.

Tarihin her döneminde Filistin halkının en güçlü destekçisi olan Türkiye Cumhuriyeti, bundan sonra da kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...