Fenerbahçe'de 2 yabancıya yol gözüktü

Fenerbahçe'de 2 yabancıya yol gözüktü

YAŞAM Haberleri

Yabancı sınırlamasının ardından kadrosunda 11 yabancı uyruklu futbolcu bulunduran Fenerbahçe 2 yabancıyı göndermeyi düşünüyor.

Tüm kulüpler, 6+0+4 yabancı uygulamasının değiştirilmesini isterken, buna tek başına karşı çıkan Fenerbahçe'de, Futbol Federasyonu'nun bu doğrultuda karar vermesinin mutluluğu yaşanıyor. Futbol Federasyonu, yeni sezonda yabancı kontenjanını, "Sahada oynayacak 6, tribünde oturacak 4 oyuncu" olarak belirleyince, başta Galatasaray olmak üzere birçok kulüp itirazda bulunmuş, bunun değiştirilmesi için federasyona baskı yapmaya başlamıştı. Hatta statü değişmezse, Futbol Federasyonu Yönetimi'nin değişeceği de dile getirilmişti. 17 kulüp, yabancı uygulamasının değiştirilmesini isterken, tek karşı çıkan Fenerbahçe'ydi. Sarı-Lacivertliler, bu kararın bir yıl önce alındığını, dolayısıyla şu anda değiştirilmesinin söz konusu olmadığını dile getirip, buna karşı çıkmıştı. Federasyonun dün yaptığı açıklama da bu yöndeydi. Karşı çıkan Fenerbahçe'nin istediği olmuştu. Federasyon başkanı Yıldırım Demirören de, "Yarın bir kulüp Tahkim'e gider ve uygulamayı iptal ettirirse, bu çok daha büyük bir kaosa yol açar" diyerek, niye değişikliğe gitmediklerini açıklayıp, Fenerbahçe'yi haklı bulmuştu. Şu anda kadrosunda 11 yabancı bulunan Fenerbahçe, Cardozo'yu da transfer ederse, sayı 12'ye çıkacak. Yani 2 futbolcunun sözleşmesi feshedilmek zorunda. Öncelikle gönderilmesi düşünülen isimler Joseph Yobo ve Milos Krasiç. İyi bir bonservis bedeliyle Stoch'un satılması, gerekirse Baroni'nin gönderilmesi de söz konusu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...