Protez bacakları ile örnek oluyor, Mümtaz itfaiyeci

Düzenleyen:
Protez bacakları ile örnek oluyor, Mümtaz itfaiyeci

YAŞAM Haberleri

Eğitim sırasında iki ayağını kaybeden itfaiyeci Mümtaz Zarplı, hayata küsmedi. Takılan protez bacaklar sayesinde işine döndü ve çevresine örnek oldu.

İzmir’de 10 yıl önce yangın söndürme tüpü eğitimi sırasında meydana gelen patlamada 3 arkadaşıyla yaralanan Mümtaz Zarplı 2 bacağını kaybetti. Bir yıl devam eden tedavi sürecinin ardından malulen emeklilik kararı verildi. Çok sevdiği mesleğinden ayrılmak zorunda kalan Zarplı’nın bacaklarına elektronik protez takıldı. Protezlerine çok çabuk uyum sağladıktan sonra itfaiyeye yeniden dönebileceği teklifini alan Zarplı, hiç tereddüt etmeden kabul etti. Şimdi, Güzelbahçe Şehit Nihat Öztemel İtfaiye Grubu santralinde, gelen ihbarları alıyor, yangına çıkan ekiplerin koordinasyonunu sağlıyor. Üzücü olaydan sonra Güney isimli bir oğlu daha olan iki çocuk babası Zarplı, boş zamanlarını ise “terapi olsun” diye ilgilenmeye başladığı tavukları ve köpeğiyle geçiriyor. Elektronik protezleri sayesinde hayatına eskisi gibi devam eden, kendi kullandığı aracının direksiyonuna geçip mesaisine giden Zarplı, yaşadığı o kötü günlere rağmen sürekli gülümseyerek çevresine pozitif enerji yayıyor. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...