Trump’ın İran kararı yine bölgeyi karıştırdı

Düzenleyen:
Trump’ın İran kararı yine bölgeyi karıştırdı

DÜNYA Haberleri

Yaz aylarında gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyareti sonrasında başta Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere birçok ülkenin Katar’la diplomatik ve ekonomik ilişkileri kesmesinin fitilini ateşleyen ABD Başkanı Donald Trump şimdi de İran’ı hedef aldı.

Trump, İran’ın dünyaya ölüm, yıkım ve kaos yaydığını ile sürdü ve “İran Devrim Muhafızları’na sert yaptırımlar uygulayacağız” derken, 2015’te İran’la P5+1 ülkelerinin yaptığı nükleer anlaşmayı onaylamayacağını duyurdu. Bu karara başta Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere ve birçok ülke gösterdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Trump’ın iptal etme yetkisinin bulunmadığını söyledi. Trump’a açıklamalarının ardından hemen ilk destek veren ülke İsrail oldu. Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri  ve Yemen de dün yaptığı açıklamada Trump’ın açıkladığı “yeni İran stratejisini” desteklediği bildirildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...