'BÇG'nin kuruluş belgelerini ortaya çıkardık

'BÇG'nin kuruluş belgelerini ortaya çıkardık

GÜNDEM Haberleri

7 Nisan 1997'de komutanlar, irtica tedbirlerini konuşuyor, 3 gün sonra uygulama başlıyor.

Post modern darbeyle ilgili Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan dava dosyasından Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) kurulmasından önce dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in başkanlığındaki toplantının detaylarını ortaya çıkardık. 7 Nisan 1997'de yapılan toplantı tutanağına gazeteniz Türkiye ulaştı. Toplantıda BÇG'nin kurulmasına ve nasıl işlev yapacağına dair kararlar alınıyor. Kararlar, 10 Nisan'da uygulamaya konuluyor. İnönü salonunda saat 15.00'de gerçekleştirilen toplantıya 'J' Başkanları, Kuvvet ve Harekât Başkanları, Genelkurmay Genel Sekreteri, Özel Kuvvetler Komutanı, Daire Başkanları, Adli Müşavir ve proje subayları katıldı. nbsp;Söz konusu toplantının konusu ise, irtica konusunda alınacak tedbirler... Tutanakta komutanlar arasında yaşanan görüşmelerin özetleri yer alıyor.

İŞTE O KONUŞMALAR
Çevik Bir: "Toplantının maksadı, irtica konusunda nasıl bir teşkilatlanmaya gidilmesidir."
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Şükrü Sarıışık: "Şu aşamada üst kademedeki komutanlardan bir beklenti var. Üst komutanlar zaman geldikçe açık ve net mesajlar vermelidir. Tavır ve hareketler net olarak ortaya konmalıdır."
"İki emekli tümgeneralin verdiği mesaj yeterli değildir. Daha üst rütbeden emekli olanlar vermelidir."
Çevik Bir: "10 emekli orgeneral bir araya gelse, muhtıra verseler (E) Orgeneral Güreş'in tutumu değişir."
Şükrü Sarıışık: "İrticaya bulaşmış subay, astsubaylar için daha etkin tedbirler alınmalı."
"Emekli subayların irtica yanlısı medyaya çıkıp demeç vermesi önlenmelidir. Bu konu bir yazı ile emekli subaylara duyurulmalıdır."
"İç güvenlik harekatı halka çok iyi duyurulmalıdır."
"Genelkurmay Başkanlığınca son durumu açıklayan bir direktif yayınlanmalıdır."
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tümamiral Altaç Atılan: "İrtica hakkında yeterli bilgi yok. (Biyografik istihbarat, dernekler, vakıflar hakkında bilgi)"
" Devletin tüm yapısı incelenmelidir. (İrtica ile ilgili tespitler) Medya (Verici istasyonlar, frekanslarına kadar) bilgi toplanmalıdır. Kolordu seviyesine kadar teşkilatlanma ve görevlendirme yapılmalıdır."


BULUT PROJESİ ÖRNEĞİ nbsp;
Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tümgeneral Yücel Özsır: "İrtica serbest ve süratli bir şekilde kadrolanmakta. Tasfiye sürmektedir."
"28 Şubat kararlarının uygulanması için yazılı muhtıra verelim"
"Son birkaç sene içerisinde astsubaylar arasında irtica yayılmıştır."
"1989-1992 yılları arasında Etimesgut'ta kurulan bir merkezde 'Bulut' adı verilen bir proje yürütülmüş ve 160 kişinin ilişiği kesilmiştir. 'Bulut projesi'ne benzer bir sistem oluşturulmalıdır."
"İrticaya karışan personel kesin delilleri ile ortaya çıkartılmalıdır."
"İrticai faaliyetlere karışanları öncelikle birlik komutanlıkları takip etmelidir. Cami, mescit konuları Genelkurmay Başkanlığının emri ile düzenlenmelidir. Garnizon komutanları bölgelerindeki irticai gelişmeyi daha etkin izlemeleri için bilgilendirilmelidir. Güncel brifing herkese dağıtılmalıdır. İstihbarata Karşı Koyma ve Koruyucu Güvenlik yönergesi yenilenmelidir."
'J' GN. Komutanlığı Harekat Başkanı Hakkı Kılıç: "30 Ağustos'a kadar tedbir alınmazsa, durum çok vahimleşecektir. Zaman geçtikçe alınacak tedbirler güçleşecektir. Halka ulaşılmalıdır."
"Genç subaylar 18 maddenin ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyor. İran, Cezayir'in yaşadığı kötü örnekler halka anlatılmalıdır. Sadece izliyoruz. Zaman geçiyor. Acele karar verelim."


nbsp;'BÇG'nin kuruluş belgelerini ortaya çıkardık
nbsp;'BÇG'nin kuruluş belgelerini ortaya çıkardık

TÜMGENERALİN TEKLİFİ:
Sessiz çoğunluğu sahaya indirelim

"Sahaya indik ancak karşı taraf da indi. Sessiz çoğunluğu sahaya indirelim. Önemli olan kadroların temizlenmesidir. Üniversitelerden bu işi bilenler alınmalıdır."

Tümgeneral Orhan Yöney: "Silahlı Kuvvetler kesin kararlı görülmüyor. Sahaya indik ancak karşı taraf da indi. Sessiz çoğunluğu sahaya indirelim, entegre edelim."
"30 bin dernek var, harekete geçilmelidir. Siyasilerden istifade edilmelidir. Teşkilat daimi olmalı, her türlü öneriye açık olmalı, bilgi süratle aktarılmalı, teşkilatın başka bir görevi olmamalıdır."


Tümgeneral Şevket Turan: "Durum çok vahimdir. Yargı, Adalet Bakanlığı, MEB, Sosyal Sigortalar gitmiştir."
"Önemli olan kadroların temizlenmesidir. Üniversitelerden bu işi bilenler alınmalıdır. Arapça eğitim terk edilmelidir. Daimi teşkilatlanma olması gerekir."


Tümgeneral Fevzi Türkeri: "Bir daire görevlendirilmelidir. Kuvvetlerde de bu işle ilgilenen bir organizasyon olmalıdır. Aralarında çok hızlı bilgi akışı olmalıdır. Günlükhaftalıkaylık durum değerlendirilmesi yapılmalı."


Tümgeneral Ayhan Cansevgisi: "Yeni bir daireye gerek yoktur. İç güvenlik dairesi takviye edilmelidir."


Tümgeneral Köksal Karabay: "Tehdit tam olarak ortaya konmalıdır. İç güvenlikten ayrı devamlı bir teşkilat olmalıdır. Devlet kuruluşları, iş çevreleri, sendikalar ile irtibat."

Tuğgeneral Çetin Dizdar: "Kurulacak teşkilat sadece bu işle uğraşmalıdır. Yetkiler artırılmalıdır. Kuvvetlerde müstakil unsurlar olmalıdır."

Tuğgeneral Erdal Şenel: "Personel ikiz görevli olmalıdır. Dışarıdan (MİT VB) kimse alınmamalıdır."

Tuğgeneral Ersin Yılmaz: "Bilgiler paylaşılmalıdır"

Tümgeneral Metin Yaşar Yükselen: "Durum tespit edilmiştir. 28 Şubat kararları havada kalmamalıdır. Kıyafet konusu hemen gündeme getirilmelidir."

Tuğgeneral Refik Zeytinci: "İKK, Dairesi kontrolünde yürütülmelidir. 850 kaymakamdan 535'i ele geçirilmiştir."

Albay Cengiz Koşal: "İKK, dairesi yeniden teşkilatlandırılmalıdır. Din işlerinde âkil kimseler kullanılmalıdır."

J-1 Yıldırım Türker: "Halen çalışan teşkilat muhafaza edilmelidir."


GÖREV DOĞAN'IN
İrtica önleme merkezi kurulmalı

BÇG'nin kurulduğu toplantıda Çetin Saner, "Çalışma J-3'e (Çetin Doğan) devredilecektir" diyor.

J-2 Erol Özkasnak: "Mevcut teşkilatın devamlılığı, yeni bir daireye ihtiyaç yoktur. Bu teşkilat kolordu seviyesine kadar yaygınlaştırılmalıdır. Garnizon Komutanlıkları seviyesine kadar yaygınlaştırılmalıdır. Garnizon komutanlıkları seviyesine raporlaşma, sistemi tesis edilmelidir. MGK kararlarının uygulanması için kesin muhtıra verilmeli, SYNT hazırlığı yapılmalıdır."

J-4 Kamuran Orhon: "İrtica önleme harekât merkezi adı altında bir merkez teşkil edilmelidir. Devamlı görev yapacak şekilde takviye edilmelidir.Kaynaklar kesilmelidir. Her 'J' başkanlığına düşen görevler var."

J-5 Vural Avar: "Vazife: İrticayı durdurma ve geriletme. Ana prensipleri belirleyerek teşkilatlanmaya gidilmelidir. Yetki talimatı verilmelidir."

J-6 Hayri Bülent Alpkaya: "Astsubaylıklara ne yapılacağı belirtilmelidir. İKK, içinde şube olabilir ( Psikolojik Harekat ile koordineli) dini bilen kişiler de bu grubun içerisinde olmalıdır."

Çevik Bir: "Bu tarihi bir toplantıdır. Aynı frekanstayız"
"Batı Çalışma Grubu kurulmuştur."

j-3 Çetin Doğan: "Bu grubun görev tanımı ortaya konacaktır. Yarından itibaren çalışmalara başlanacaktır."

J-2 Çetin Saner: "MGK kararlarına ilişkin çalışma nisan ayı MGK toplantısından sonra J-3'e devredilecektir. Kurum ve kuruluşlara verilecek brifingte, broşürü ilgili müesseselere nasıl vereceğiz? Konusu incelensin".

nbsp;'BÇG'nin kuruluş belgelerini ortaya çıkardık
BÇG'nin görev şeması
28 Şubat iddianamesinde Batı Çalışma Grubu'nun Genelkurmay Başkanlığı antetli şeması da yer aldı. Şemanın en başında dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir bulunuyor. Bir'i, Balyoz sanığı Çetin Doğan takip ediyor. nbsp;

ARAMA-YAKALAMA MUAMMASI
Mahkemeden skandal tahliye
28 Şubat darbesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Sincan Cezaevi'nde 1 yıldır tutuklu bulunan 76 sanıktan 38'ini açılan davanın tensip kararında tahliye eden Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin skandal bir karara imza attığı ortaya çıktı. Mahkemenin haziran ayının ikinci haftasında tahliye ettiği sanıklar arasında, soruşturma kapsamında haklarında arama-yakalama kararı bulunan, yokluklarında tutuklama kararı çıkartılan Cevat Temel Özkaynak, Eser Şahin ve Erdoğan Öznal da yer aldı. Mahkeme buna gerekçe olarak 'yakalama' kararının infaz edilmesi gerektiğini gösterdi. Davanın ilk duruşması, 2 Eylül 2013 Pazartesi günü görülecek. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...