Eski ajan Snowden'e iki ülkeden davet

Eski ajan Snowden'e iki ülkeden davet

DÜNYA Haberleri

23 Haziran'dan bu yana sığınmak için 30 ülkenin kapısını çalan eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı sistem analisti Edward Snowden'a iki ülkeden davet geldi.

Rusya'da bir havalimanında kalan ve 23 Haziran'dan bu yana sığınmak için 30 nbsp;ülkenin kapısını çalan eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) sistem analisti Edward Snowden'a iki ülkeden davet geldi. Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, şartların uygun olması halinde ABD yönetiminin gizli olarak yürüttüğü, telefon kayıtlarının dinlenilmesi ve internet izlenmesine ilişkin programları basına sızdıran Snowden'a sığınma hakkı vermeye hazır olduğunu açıkladı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise, Bağımsızlık Günü dolayısıyla yaptığı ve devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Snowden'a insani sığınma hakkı tanımaya karar verdim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...