Tutuklulara ikinci derece akraba için cenaze izni

/ Kaynak: İHA
Tutuklulara ikinci derece akraba için cenaze izni

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tutuklular için 2. derece akrabalarının cenazelerine de katılabilme izni getirildi.

Tutuklular için 2. derece akrabalarının cenazelerine de katılabilme izni getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yargı Hizmetleri İle İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"daki yeni uygulamaya göre, tutuklulara 2 gün süreyle ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü de dahil 2 güne kadar cenazeye katılması için izin verilebilecek. Yeni uygulamanın yasa hükmü şu şekilde: "İkinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü hâlinde, tutukluya, soruşturma evresinde soruşturmayı yapan Cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde kovuşturmayı yürüten hâkim veya mahkeme tarafından, soruşturmanın veya kovuşturmanın selameti ve güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması şartıyla, dış güvenlik görevlisinin refakatinde yol süresi dışında iki güne kadar cenazeye katılması için izin verilebilir."
CEZAEVİNE ÖZEL ZİYARET BAKANLIK İZNİNE BAĞLI
Bu arada, "Yargı Hizmetleri İle İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"daki bir diğer değişiklikte ise cezaevlerinin özel olarak ziyaret edilmesi ve hükümlülerle görüşülmesi ile ilgili Adalet Bakanlığı izin yetkisi ise şu şekilde uygulamaya konuldu: "Kurum, kurul ve kuruluşlar, heyet hâlinde veya bireysel olarak ceza infaz kurumlarını ziyaret edebilmek ve hükümlülerle görüşebilmek için Adalet Bakanlığından izin almak zorundadırlar. Bilimsel araştırma yapanlarla görsel ve yazılı basın mensupları hakkında da bu hüküm uygulanır. Adalet Bakanlığı talepte bulunan kişilerin hükümlüleri ziyaret etmelerine de izin verebilir."
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...