Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB, Katalonya politikasında tavır değiştirdi

Düzenleyen:
AB, Katalonya politikasında tavır değiştirdi

DÜNYA Haberleri

Katalanların bağımsızlığına saygı duyacaklarını söyleyen Jean-Claude Juncker, gelen tepkiler üzerine bunun kaosa neden olacağını söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Lüksemburg'da üniversite öğrencilerine hitap etti.

ORTALIK KARIŞIR

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a Katalonya'da durumun kontrolden çıkmaması için uyarılarda bulunduğunu ifade eden Juncker, çıkacak olayların önüne geçilemeyeceğine dikkat çekti.

"AVRUPA BİRLİK İÇİN OLMALI"

Juncker, "Bir süredir İspanya Başbakanı’na Katalonya’nın bunalım sürecine girmemesi için belirli girişimlerde bulunması gerektiğini söylüyorum fakat neredeyse hiçbir şey yapılmadı" dedi.

KAOS BÜYÜYEBİLİR

Avrupa'yı birlik içinde görmeyi dilediğini belirten Juncker, Katalanların bağımsızlık istemesinin ellerini bağladığını sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği'nin Katalanlara karşı sessiz kaldığı eleştirilerine de cevap veren Juncker, "Avrupa Birliği içerisinde daha çok kaos oluşturabilir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...