Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı (Deniz Baykal'ın sağlık durumu)

Düzenleyen:
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı (Deniz Baykal'ın sağlık durumu)

POLİTİKA Haberleri

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı. Beyne giden bir damarda tıkanıklık tespit edilen Baykal'a anjio yapıldığı öğrenildi. Hastaneden yapılan son açıklamada, Baykal'ın bilincinin açık olduğu, konuşabildiği ve kol-bacağındaki güçsüzlüğün azaldığı bildirildi. Hastane ziyareti sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu da "Kendisiyle konuştum, bilinci yerinde. Önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor" dedi.

CHP'nin eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

HASTANEDEN SON AÇIKLAMA: BİLİNCİ AÇIK, KONUŞABİLİYOR

Beyne giden tıkalı damarın yapılan boyun anjiosu ile açıldığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi.  İbiş şunları söyledi: "08.00'de anjiyo ünitesine ilk müdahale için alınıyor. Beyne giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Bu süreçte hiçbir komplikasyon oluşmuyor. Yoğun bakıma hastamızın tedavisi sürüyor. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, elindeki de iyileşme sürecinde. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak."
İbiş, "Hafif bir hasardan bahsediliyor, bu büyük bir şans. İyileştikten sonra eski enerjisine kavuşacaktır. Beyin fonksiyonlarında herhangi bir sorun yok" diye ekledi.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’deki MGK toplantısı öncesinde, CHP Antalya Milletvekili Baykal’ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman’ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın acil şifalar dilediği, Baykal’ın son durumuyla ilgili olarak bilgi aldığı kaydedildi. Fransa’dan dönüşünde gece yarısı ateşinin yükselmesinin ardından, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisine alınan Baykal’ın tedavisini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’le de bir görüşme yapmıştı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı (Deniz Baykal'ın sağlık durumu)

Baykal'ın eşi de haberi alır almaz Ankara'ya hareket etti.

AĞLAMAKTAN KONUŞAMADI

Olcay Baykal, sabah saatlerinde tedaviye alınan eşi Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Hastaneye geldiği sırada gazetecilerin görüntülendiği Olcay Baykal gözyaşlarını tutamadı. Olay Baykal, hastane girişinde açıklama yapmadan eşi Deniz Baykal'ın yanına geçti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ZİYARETİNE GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinde ziyarete geldi. Hastane çıkışında Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sabaha karşı kendisi şoförüne telefon ederek uyarıyor. Önce bir özel hastaneye, arkasından buraya geliyor. Hemen kendisine müdahale ediliyor. Hastanedeki görevli tüm hekimlere yürekten teşekkür ediyoruz. Olağanüstü bir çaba harcanıyor ve Deniz Bey sağlıklı bir yapıya kavuşmuş oluyor. Kendisi ile görüştüm, bilinci yerinde, sohbet ettik. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içinde sağlığına kavuşur ve görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin, Deniz Bey sağlıklı, konuşuyor. Sol ayağında ve kolunda bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte hekimler uyardığı zaman ayağını ve elini oynatıyor. Sayın Başbakan sabah erken saatlerde aradı, hem bilgi aldı hem de geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Baykal’ın ailesi ile de görüştük, onlarda büyük bir heyecanla sonucu bekliyorlar. Sağlık açısından sorunun büyük ölçüde aşılması onları da mutlu ediyor. Sayın cumhurbaşkanı da Deniz Bey’in ailesini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Deniz Bey bu ülkenin yetiştirdiği ender siyasetçilerden birisidir. Bir duayendir, hem Türk siyaseti hem dünya siyaseti için bilinen, olayları sağlıklı sorgulayan ve çözümleyen bir kişi. Umarım en kısa süre içinde sağlığına kavuşur” diye konuştu. 

Öte yandan, Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın hastaneye girerken çok üzgün olduğu gözlendi. 

"SOL KOLUNDA VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güzel:  Beyin damarında oluşan pıhtı sebebiyle sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde tedavi altına alınan Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel, “Beyin damarlarından ana damarın tıkandığı görüldü, bu nedenle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı, tıkanmış olan damar açıldı ve stent koyuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Sayın Baykal’ın bilinci açık, sadece bir miktar güç kaybıyla hastanemize geldi. Durumunun daha iyiye gideceğini umuyoruz” dedi. 
Baykal’ın beyin fonksiyonlarının hepsinin yerinde olduğunu, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük olduğunu söyleyen Güzel, “Yapılan müdahalenin çabuk yapılmış olmasının faydası var. Gecikilseydi beyin fonksiyonlarındaki güçsüzlüğün geri dönme şansı az olacaktı. Yoğun bakımda tedavi sürüyor, bundan sonraki süreç yoğun bakımdaki tedavinin gidişine göre olacak. Sol kolunda ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Beyindeki damar tıkanıklığının sebep olduğu şey bu. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok. Yapılan damar açma işlemi kapalı girişimsel olarak yapıldı. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Ama şu andaki durumu bilinci açık, konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görülmüyor ama takibi sürüyor” diye konuştu.

TBMM BAŞKANI BİLGİ ALDI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.
TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Kahraman, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, Baykal'ın kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

ÇAVUŞOĞLU ZİYARETE GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Deniz Baykal'ı ziyarete geldi. Beyin damarında oluşan pıhtı sebebiyle sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alınan Deniz Baykal’ı ziyaret eden ve hastane çıkışında Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, “Deniz Baykal bizim hemşehrimiz aynı zamanda, benim de çok sevdiğim ve saydığım büyüğüm, dostum. Bu sabah rahatsızlanmış. Erken müdahale yapılmış. Kendisi de rahatsızlığını hissedince şoförünü arayıp hastaneye gelmişler. Sağlık durumu iyi. Şuanda yoğun bakımda. İnşallah en kısa zamanda iyileşecek” diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI DOKTORU ARAYARAK BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Baykal'ın doktorunu arayarak son durumu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Antalya Milletvekili Baykal’ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş’ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

CHP'Lİ VEKİL ERCENK: KIZI VE OĞLU HASTANEYE KOŞTU

​CHP'li eski vekil Ercenk, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği Baykal'ın, önce özel bir hastaneye götürüldüğünü ardından İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Oğlu Ataç Baykal'ın hemen hastaneye gittiğini belirten Ercenk, Antalya'da oturan kızı Aslı Baykal'ın da haberi alır almaz Ankara'ya, babasının yanına gittiğini söyledi. Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın ise Antalya'daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, "Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.

CHP'Lİ YILMAZ: DAMARINDA PIHTI TESPİT EDİLDİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hastane yetkilileriyle görüştüğünü kaydederek, "Baykal şu an yoğun bakımda. Bazı testler yapılıyor. Hastane yarım saat içinde açıklama yapacak. Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edilmiş. Hastane gerekli müdahaleyi yapıyor. Sayın Baykal'a acil şifa diliyorum" ifadelerini kullandı. 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL: TAKİP EDECEKLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, ziyaret çıkışı yaptığı açıklamada, "Antalya milletvekilimiz Deniz Baykal, bugün sabah saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleri önce bir özel hastaneye kaldırılıyor daha sonra ileri tetkik yapmak üzere İbni-Sina Hastanesine transfer ediliyor. Pıhtı atması sonucu damar tıkanıklığı söz konusu, yapılan anjiyo ile damar açıldı. Pıhtının oluşturduğu sorunlar giderildi. Şu anda yoğun bakıma alıp takip edecekler" ifadelerini kullandı.  Hastaneden Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor. 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, HASTANEYİ ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...